

Ένα δροσερό γλυκάκι με πολύ χρώμα, άρωμα και γεύση μοναδική.
Γίνεται τόσο γρήγορα και εύκολα.
Ένα γλυκάκι από τη Μαρίνα που γράφει… δυνατά στη γευστική μας μνήμη. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φράουλες ωμές αφού τις ραντίσετε με μπράντι. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κομματάκια φρούτων που αγαπάτε φρέσκα ή σωτέ.
Ένα cheesecake φράουλας
Από τη βραβευμένη Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες ή σε μεγαλύτερα κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο εκλεκτό
1 σφηνάκι μπράντι
250-300 γρ. τυρί κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
3 πρέζες σπόρους τσία
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
5-6 μπισκότα επιλογής μας βουτύρου ή μελιού
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί κατίκι με το μέλι και τους σπόρους τσία.
Σε χαμηλά ποτήρια δημιουργούμε εναλλασσόμενα στρώματα του γλυκού.
Αν θέλουμε σε τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και σοτάρουμε τις φράουλες και σβήνουμε με το μπράντι
Σαν βάση βάζουμε τις μισές φράουλες.
Στην επιφάνεια βάζουμε ένα στρώμα από το μείγμα του τυριού.
Επαναλαμβάνουμε βάζοντας στην επιφάνεια μια σειρά φράουλες.
Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα για να δροσίσουν.
Βγάζουμε από το ψυγείο και στην επιφάνεια σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και σάλτσα φράουλας.