Είναι ένα πανεύκολο επιδόρπιο μετά το δείπνο ή σερβίρεται ευχάριστα το απόγευμα με καφέ. Είναι το πιο συνηθισμένο τραταμέντο των νησιών ιδίως της Χίου αλλά και της Τήνου.
Στον κήπο του ξενοδοχείου Vincenzo, στην Τήνο απολαμβάνουμε ένα ονειρικό πρωινό με τοπικές γεύσεις και φρέσκα λαχανικά και φρούτα, από το μποστανάκι του Γιάννη Βιδάλη. Εκεί δοκίμασα για πρώτη φορά την κρέμα μαστίχας και ζήτησα τη συνταγή.
Δροσερή κρέμα μαστίχας με αμύγδαλο
Από τον Γιάννη Βιδάλη, Vincenzo Family Hotel, Τήνος
Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κ.γ. τριμμένη μαστίχα
130 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
45 γρ. κορν φλάουρ
Για το πασπάλισμα
50 γρ. σπασμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα
Τρόπος Παρασκευής
Σε γουδί χτυπάμε τις σταγόνες μαστίχας με ζάχαρη για να μην κολλήσει.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και την τριμμένη μαστίχα.
Ανάβουμε την κουζίνα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Μετά από λίγο η κρέμα αρχίζει να πήζει και είναι έτοιμη μόλις αρχίζει να κοχλάζει.
Όλη η διαδικασία του βρασίματος διαρκεί 15 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Σερβίρουμε την δροσερή μας κρέμα.