Τα cupcakes αρέσουν πολύ και γίνονται εύκολα και μπορείτε να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας να δημιουργήσει.
Μπορείτε στη ζύμη να βάλετε ξηρούς καρπούς και φρουτάκια και να δώσετε στη βουτυρόκρεμα τα χρώματα που αγαπάτε.
Από διακοσμητικά μπορείτε να βρείτε τα πάντα έξυπνα και συμβολικά.
Cupcakes καρότου
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef
Για τα cupcakes
200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
450 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
180 γρ γάλα φρέσκο
480 γρ αλεύρι
15 γρ baking powder
1 βανίλια
Κανέλα σε σκόνη
2 μέτρια καρότα, τριμμένα
120 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
Για τη βουτυρόκρεμα
300 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
450 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανιλίνη
60 γρ. κρέμα γάλακτος
Σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα ετοιμάζουμε τα cupcakes.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν .
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το γάλα και στην συνέχεια το αλεύρι με την baking powder, την κανέλα, το καρότο, τα καρύδια και τη βανίλια.
Αποσύρουμε τον κάδο και ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε ατομικές φόρμες ψησίματος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 14 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν και ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την κρυώνουμε στο ψυγείο για να την χρησιμοποιήσουμε.
Για το φινίρισμα
Μόλις κρυώσουν τα cupcakes διακοσμούμε βάζοντας επάνω την βουτυρόκρεμα σε σχήμα και σερβίρουμε βάζοντας και διακοσμητικά καρότα, λεμόνια, πορτοκάλια ή άλλα με ευχές.