Cookies με σοκολάτα κουβερτούρα και καστανή ζάχαρη

Cookies με σοκολάτα κουβερτούρα και καστανή ζάχαρη
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Εύκολα σοκολατομπισκότα που γίνονται γρήγορα και καταναλώνονται από μικρούς και μεγάλους ακόμα ευκολότερα. Μεταφέρονται εύκολα στις εκδρομές αλλά και στις θαλασσινές μας εξορμήσεις… Είναι ευπρόσδεκτο δώρο με την κατάλληλη συσκευασία στα καλοκαιρινά καλέσματα.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δικοί σας πιστιρίκοι θα ενθουσιαστούν. Για να είναι πιο υγιεινά χρησιμοποιήσαμε καστανή ζάχαρη και κουβερτούρα. Η συνταγή από τον καθηγητή της ζαχαροπλαστικής δική σας. Στην φαντασία και την δημιουργικότητά σας μένει να προσθέσετε τα δικά σας αγαπημένα υλικά όπως ξηρούς καρπούς ή σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα.

μπισκότα με σοκολάτα 2 1

Cookies με σοκολάτα κουβερτούρα και καστανή ζάχαρη

Από την Δέσποινα Ανδραλή ιδιοκτήτρια της ναυαρχίδας της εστίασης “Αγιολί” Λεωφ. Νίκης 15 Θεσσαλονίκη

Υλικά για 20 cookies

185 γρ. αλεύρι

125 γρ. βούτυρο, κυβάκια

1 αυγό

4 γρ. μπέικιν πάουντερ

2 γρ. μπέικιν σόδα

180 γρ. καστανή ζάχαρη

5 γρ. αλάτι Ιμαλαίων

5 γρ. βανίλια

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

μπισκότα με σοκολάτα

Tρόπος παρασκευής

Σε μια μπασίνα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Στον κάδο του  μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη. Με το φτερό χτυπάμε δυνατά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να  «αφρατέψουν» και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το λικέρ πορτοκαλιού και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί το αλεύρι. Περιμένουμε κάθε δόση πριν προσθέτουμε την επόμενη. Προσοχή αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.

Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή αλλιώς μαρίζ.

Με διαφάνεια σκεπάζουμε την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 18 ώρες «να ξεκουραστεί»

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα ή σιλικόνη.

Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης και τα πλάθουμε με το χέρι πιέζοντάς για να πάρουν το σχήμα των cookies.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 5 εκ. γιατί θα απλώσουν με το ψήσιμο και θα κολλήσουν.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τα μπισκότα χωρίς να τα σκεπάσουμε για να είναι τραγανά.

Για να τα διατηρήσουμε φρέσκα τα τυλίγουμε σε χαρτί και τα «φυλάμε» σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό.

Γεύση που πάντα θυμάμαι…

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε ρίχνουμε στο αλεύρι και λίγο κακάο για να γίνουν σοκολατένια και σε χρώμα.

Προηγούμενο άρθροΤο οικογενειακό ιστορικό και ο χαμηλός δείκτης νοημοσύνης συνδέονται με τη μορφή της σχιζοφρένειας που αντιστέκεται στη θεραπεία
Επόμενο άρθροΙ Μεραρχία Πεζικού: Εκδηλώσεις στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019 για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων