Χταποδάκι με ρεβιθοσαλάτα – Νηστίσιμη εκλεκτή συνταγή

Χταποδάκι με ρεβιθοσαλάτα
Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Μιας και διανύουμε μέρες Σαρακοστής, ας απολαύσουμε κάποια φαγητά νηστίσιμα και παράλληλα ιδιαίτερα νόστιμα. Γιατί η γεύση δεν βρίσκεται μόνο στο κρέας, υπάρχουν τόσα άλλα προϊόντα που με λίγο μεράκι και φαντασία απογειώνουν το μεσημεριανό μας τραπέζι.

Η δημιουργία είναι βασικά δική μου με λίγες πινελιές από φίλους που, ξέροντας το μεράκι μου, μου προτείνουν ιδέες που αξιοποιώ ανάλογα.

Η συνταγή για εσάς:

Χταποδάκι με ρεβιθοσαλάτα 2

Χταποδάκι με ρεβιθοσαλάτα

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά για 4 άτομα:

½ κιλό ρεβίθια βρασμένα μόνο με νερό και αλάτι.

½ κιλό χταποδάκι βρασμένο με ένα φλιτζάνι ξύδι και φύλλα δάφνης.

Σoτάρουμε:

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

Χταποδάκι με ρεβιθοσαλάτα 1

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και ρίχνουμε το υλικό του τηγανιού.

Προσθέτουμε:

σπανάκι μπέιμπι

φρέσκο κρεμμυδάκι

μαϊντανό και ρίγανη

Σε κομματάκια το χταποδάκι επάνω.

Κάνουμε ντρέσινγκ

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

χυμό λεμονιού

σκόρδο (προαιρετικά)

και περιχύνουμε επάνω.

Είναι κάτι διαφορετικό πραγματικά που έκανα για πρώτη φορά και άρεσε πάρα πολύ.

Σερβίρεται για ουζάκι ή τσιπουράκι, αλλά και σαν κυρίως πιάτο.

Καλή Σαρακοστή να έχουμε φίλοι της μεγάλης παρέας του Έμβολος.

Προηγούμενο άρθροΦραουλόπιτα – Νηστεύουμε και δημιουργούμε με φαντασία!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 17 Μαρτίου 2021