Χόρτα τσιγαριαστά – Χάρμα γεύση

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και πολύ θρεπτική.  Γίνεται εύκολα και ξεχειλίζει από αρώματα.

Η χαρισματική cheffe Γιώτα χρησιμοποιεί πάντα χόρτα εποχής το χειμώνα ραδίκια, ζοχούς, σέσκουλα, την άνοιξη βλήτα, παπαρούνες, καυκαλήθρες, λάπατα.  Το καλοκαίρι προσθέτει κολοκυθολούλουδα και μικρά κολοκυθάκια.

Χόρτα τσιγαριαστά 2

Χόρτα τσιγαριαστά

Από την πολυβραβευμένη Γιώτα Κουφαδάκη, εστιατόριο Μπουκαδούρα, Παρ. Ελιάς Χαλκιδική

Υλικά για 4 άτομα

1 – 2 κιλά χόρτα εποχής, χοντροκομμένα

Μισό ποτήρι ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, σε κομματάκια

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Χόρτα τσιγαριαστά 1

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα ή 1 κουταλιά πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα χόρτα και αφήνουμε να «τσιγαριαστούν», δηλ. να σοταριστούν , για 5 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους.

Ανακατεύουμε  2 – 3 φορές και προσθέτουμε τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Χόρτα τσιγαριαστά 3

Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα και περιμένουμε να μαλακώσει λίγο το τυρί.

Σερβίρουμε σε πιάτα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 8-3-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023