Ένα εύκολο γλυκό με απίθανους συνδυασμούς… από διαφορετικές κρέμες, φρέσκα φρουτάκια ή γλυκά του κουταλιού ή ακόμα και μαρμελάδες από φράουλα μέχρι φρούτα του δάσους… και πορτοκάλι, διαλέγουμε χρώμα και γεύση.
Η βάση του μπορεί να είναι από μπισκοτάκια έτοιμα.
Στα Τρίκαλα Κορινθίας στο απίθανο ξενοδοχείο Πλειάδων Γη μας ετοίμασαν ένα απίθανο cheesecake, που συντρόφευε τον απογευματινό καφέ μας ατενίζοντας μια φύση υπέροχη.
Cheesecake με φράουλα
Από το ξενοδοχείο Πλειάδων Γη, Τρίκαλα Κορινθίας
Υλικά για 8 άτομα
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive
60 γρ βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
450 γρ κρεμώδες τυρί επιλογής μας
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ κρέμα γάλακτος
230 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανιλια Μαγαδασκαρης σε stick ή βανιλίνη
Για το σερβίρισμα
120 γρ γλυκό του κουταλιού φράουλα
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα για να τα θρυμματίσουμε.
Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε γυάλινα βαζάκια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει η βάση τους.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος για να την ζεστάνουμε ελαφρά, προσοχή δεν πρέπει να κάψει.
Προσθέτουμε το stick βανίλιας, κομμένο στη μέση και ξυσμένο για να βγουν οι σπόροι ή αν δεν θέλουμε φυσική βανίλια χρησιμοποιούμε βανιλίνη.
Το αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την αρωματισμένη κρέμα βανίλιας, αφού νωρίτερα έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι της βανίλιας.
Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Και την περιχύνουμε πάνω στη βάση κάθε γυάλινου βάζου.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει για 1 ώρα.
Περιχύνουμε με το γλυκό φράουλα και σερβίρουμε απευθείας στα βαζάκια, ακουμπώντας πάνω σε πιάτο.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε να πήξει η κρέμα πιο εύκολα θα μπορούσαμε να προσθέσουμε 5 γρ φύλλα ζελατίνης, που θα μουλιάσουμε σε νερό ή χυμό.