Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος – Γεύση κλασική που αγαπάμε!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι. Τώρα που διανύουμε τη Σαρακοστή, να μία καλή ευκαιρία να φτιάξουμε ένα γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Σίγουρα το γνωρίζετε όλοι. Και αυτό δεν είναι παρά, ο παραδοσιακός μας χαλβάς από σιμιγδάλι.

Μια συνταγή που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές..

Η συνταγή δική σας:

Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος 1

Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

Η συνταγή είναι η κλασική,  που όλοι γνωρίζουμε 4, 3,2,1.

4 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη (ή 2,5 κούπες ζάχαρη)

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα ηλιέλαιο

2 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης

Λίγες φέτες λεμονιού μέσα στο σιρόπι

Και για το ντεκόρ κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε κομμάτια σοκολάτας και ψιλοκομμένα καρύδια.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος 2

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε 2 κατσαρόλες.

Στη μία θα προσθέσουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι το οποίο καβουρδίζουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Θέλει προσοχή να μη μας καεί.

Στη δεύτερη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι.

Προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα στικς κανέλας και τις φέτες λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά μόνο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι μας, με πάρα πολλή προσοχή. Για να μην καούμε χρησιμοποιούμε μία κουτάλα και βάζουμε μία μία κουτάλα από το σιρόπι μας, μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Μόλις απορροφηθεί όλο το σιρόπι, το τραβάμε στην άκρη σκεπασμένο με μία βαμβακερή πετσέτα. Μετά από 15 λεπτά το σερβίρουμε όπως εμείς θέλουμε και απολαμβάνουμε τη δημιουργία μας.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος 3

Καλή σας επιτυχία και φυσικά, καλή σας απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 16 Απριλίου 2024