Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κρέμα – Ιδανικό πάντρεμα δύο γλυκών!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κρέμα
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Σας παρουσιάζω δύο παραδοσιακά γλυκά μας, σε ένα!

Σκέφτηκα να παντρέψω αυτά τα δύο γλυκά.

Ένα ιδιαίτερο πάντρεμα και ταυτόχρονα πολύ νόστιμο και πετυχημένο. Τελικά πέτυχε το προξενιό!

Η συνταγή για εσάς:

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κρέμα 1

 

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κρέμα

από την Ελένη Σιδηροπούλου

 

Υλικά:

4 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη (εγώ έβαλα 2,5 κούπες)

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα σπορέλαιο

2 στικ κανέλας

1/2 λεμόνι

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κρέμα 3

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να πάρει μία βράση για 5 λεπτά, μαζί με τα δύο στικ κανέλας και το μισό λεμόνι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο μαζί με το σιμιγδάλι μας να καβουρδιστεί για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα το σιμιγδάλι μας, προσθέτουμε και το σιρόπι που μόλις φτιάξαμε, σιγά  σιγά όμως, για να μην καούμε.

Μόλις απορροφηθεί όλο το σιρόπι μας, σβήνουμε αμέσως το μάτι και το βάζουμε δίπλα να κρυώσει, σκεπάζοντάς το με μία καθαρή πετσέτα.

Υλικά για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

150 γρ. ζάχαρη

6 -7 κ.σ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κρέμα 2

 

Εκτέλεση:

Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα, περίπου 50γρ.

Ζεσταίνουμε το γάλα μας, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τέλος το διαλυμένο κορν φλάουρ.

Πάντα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς, να πάρουν όλα μαζί μία βράση για 5 λεπτά.

Έτοιμη και η κρέμα μας!

Σε μία μεταλλική φόρμα, βάζουμε πρώτα την κρύα κρέμα και μετά από λίγη ώρα το χλιαρό χαλβά μας.

Μόλις σταθεροποιηθεί καλά το γλυκό μας, ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε..

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια ρολά με αρωματικά – Νόστιμα και πανεύκολα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2021