Αν είναι να αφήσω ένα στίγμα στην μαγειρική με κάτι ξεχωριστό, αυτό είναι η παρακάτω δημιουργία μου. Χαλβάς εμπορίου, με ταχίνι ολικής και καβουρδισμένους ηλιόσπορους.
Σίγουρα μια από τις κορυφαίες πρωτότυπες συνταγές μου, που σας συνιστώ ανεπιφύλακτα. Την έφτιαξα για πρώτη φορά και το αποτέλεσμα ομολογώ ότι εξέπληξε ευχάριστα όλους όσους δοκίμασαν.
Χαλβάς με ταχίνι ολικής και ηλιόσπορους
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
800 γρ. ταχίνι ολικής
350 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη (την επόμενη θα δοκιμάσω με μέλι)
2 βανίλιες
80 ml νερό
ηλιόσπορους 300 γραμμάρια περίπου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ταχίνι και τις βανίλιες. Στην κατσαρόλα βράζουμε όπως το σιρόπι νερό, ζάχαρη και γλυκόζη. Έπειτα αδειάζουμε σιγά σιγά στο μπολάκι ανακατεύοντας και προσθέτοντας τους ηλιόσπορους που έχουμε καβουρδίσει ελαφρά.
Αδειάζουμε το μίγμα αφού δέσει καλά σε ένα ταψάκι.
Λίγους ηλιόσπορους κάτω για ντεκόρ.
Αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε ( φωτο)
Σερβίρουμε αν θέλουμε με μέλι και κανέλα (γούστα είναι αυτά)
Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας, νομίζω είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους οικείους μας.