Χαλβάς με ινδοκάρυδο και κεράσι – Γευστική δημιουργία της γιορτής

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ινδοκάρυδο και κεράσι

Το καλοκαίρι τα ανταμώματα φίλων και συγγενών καταλήγουν σε τραπεζώματα και τραταμέντα. Ο χαλβάς είναι μια εύκολη γλυκιά γευστική δημιουργία που αρέσει σε όλους και είναι και νηστίσιμη.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

 

Με ταπεινά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε γλυκά που αγαπιούνται από όλους.

Στο Νησί Ημαθίας, η φίλη Αφροδίτη φημίζεται για τα γλυκά της και μας έδωσε την συνταγή του αγαπημένου χαλβά. Για περισσή ομορφιά προσθέτουμε γλυκό κουταλιού κεράσι όμως μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αμύγδαλο ή κομματάκια γλυκό κουταλιού σύκο, περγαμόντο ή άνθη λεμονιάς για άρωμα ξεχωριστό.

Η συνταγή δική σας.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ινδοκάρυδο και κεράσι

Από την Αφροδίτη Παρθένη, Νησί Ημαθίας

Υλικά

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό

3 φλιτζάνια νερό εμφιαλωμένο

1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο τριμμένο

Για το φινίρισμα

Ινδοκάρυδο

Κεράσι γλυκό

Χαλβάς με ινδοκάρυδο και κεράσι

Τρόπος Παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα «καίμε» το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να μην «καεί» το σιμιγδάλι.

Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.

Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε προσεκτικά γιατί πετάγεται το καυτό μίγμα.

Αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το ινδοκάρυδο αφήνοντας λίγο για πασπάλισμα.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει λίγο.

Βάζουμε το χαλβά σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα ή μικρά φορμάκια.

Τα αφήνουμε λίγο και ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και βάζουμε κερασάκια στο κέντρο.

Προηγούμενο άρθροΣυστάσεις ΕΦΕΤ για την σωστή επιλογή τροφίμων τα οποία καταναλώνονται εκτός σπιτιού
Επόμενο άρθροΈνα νέο πειραματικό τεστ ούρων κάνει διάγνωση του επιθετικού καρκίνου του προστάτη