Μια γευστική δημιουργία με άρωμα ανατολής που έχει φανατικούς φίλους. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο παστουρμάς και το τυρί κασέρι που πρέπει να είναι ποιοτικά. Υπάρχουν πολλά είδη παστουρμά να επιλέξετε από φιλέτο ή κόντρα από βοδινό, μοσχαρίσιο, καμήλας ή πρόβειο. Τα τσιμένι το μείγμα κόκκινων μπαχαρικών που τυλίγει τον παστουρμά δίνει αυτή την ιδιαίτερη γεύση που διαρκεί αρκετά…
Στη όμορφη Δράμα, που είναι ένα σταυροδρόμι γεύσεων με επιδράσεις από πολλές κουζίνες ο ταλαντούχος Δημήτρης Λαμπάκης μας ετοίμασε παστουρμαδόπιτα και μας έδωσε τη συνταγή.
Αυθεντική παστουρμαδόπιτα Δράμας
Από τον Δημήτρη Λαμπάκη, chef του εστιατορίου «Φιλέτο», Δράμα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
15 λεπτές φέτες παστουρμά κομμένες σε καρέ (περίπου 150 γρ.)
5 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένες σε καρέ
70 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
120 γρ. φέτα τριμμένη
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μαγιονέζας
200 γρ. μαγιονέζα
30 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
70 γρ. αγγουράκι τουρσί πολύ ψιλοκομμένο, συν λίγο από τον ζωμό του
Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμυδάκι, το μπέικον και τον παστουρμά για 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα προσθέτουμε το κασέρι και τη φέτα και ανακατεύουμε τα υλικά με πιρούνι.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε έξι κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σαν φλογέρα.
Ρίχνουμε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις φλογέρες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Παράλληλα χτυπάμε τα υλικά της σος στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε τις παστουρμαδόπιτες βάζοντας δίπλα τους στο πιάτο σάλτσα μαγιονέζας.