Πρωτότυπο πρωινό για μικρούς και μεγάλους
Στα Τριζόνια, ένα νησάκι ζωγραφιά του Κορινθιακού, βιώνεις τη χαλάρωση σε όλη της το μεγαλείο. Οι ήχοι είναι μόνον αυτοί της θάλασσας, των πουλιών, της φύσης. Αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται και τα σπιτάκια είναι γραφικά. Κουζίνα της θάλασσας εξαιρετική και εκεί μπροστά στο λιμανάκι στο απίθανο εστιατόριο της Γιάννας οι γευστικές δημιουργίες απογειώνουν…
Το πρωινό, οι καφέδες συνοδεύονταν και με αυγόφετες, παραδοσιακή γεύση των γιαγιάδων, που η Γιάννα βάζει την δική της πινελιά. Εξαρτάται και από την εποχή. Το χειμώνα τις φτιάχνει με μαρμελάδα μήλο, λεμόνι ή πορτοκάλι και κομμάτια πορτοκαλιού, το καλοκαίρι με φρούτα καλοκαιρινά. Εμένα μου αρέσει η φράουλα που καλώς ή κακώς είναι φρούτο διαχρονικό όπως και η μπανάνα.
Αξίζει να την δοκιμάσετε με κάστανα ψιλοκομμένο ή μαρμελάδα φρούτων του δάσους.
Η επιλογή δική σας πάντως η συνταγή της Γιάννας είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Αυγόφετες με τυρί Φιλαδέλφεια και μαρμελάδα φράουλας
Από την Γιάννα Σινή, εστιατόριο Ancora, Νησί Τριζόνια Φωκίδας
Υλικά
2 αυγά
200ml γάλα
2 φέτες ψωμί τοστ
2 φρέσκες φράουλες
50 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
50 γρ. μαρμελάδα φράουλας
20 γρ. βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Σιρόπι φράουλας
Για το χυλό
2 αυγά
200ml γάλα
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε φέτες ψωμιού στον χυλό μέχρι να καλυφθούν.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο.
Μόλις κάψει τηγανίζουμε τις φέτες.
Όταν ψηθούν τις αλείφουμε με το τυρί και τη μαρμελάδα φράουλας.
Σκεπάζουμε τη μια φέτα με την άλλη και κόβουμε διαγωνίως δημιουργώντας 2 τρίγωνα.
Για το σερβίρισμα βάζουμε σε πιάτο λίγη μαρμελάδα φράουλας, τοποθετούμε τα 2 τρίγωνα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.