Μια γεύση που γράφει δυνατά … είναι υγιεινή γιατί τα αυγά “τηγανίζονται” στο νερό . Ρίχνουμε αν θέλουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο ή μια σταλίτσα βούτυρο για νοστιμιά περισσή.
Τα αυγά σερβίρονται πάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού που έχουμε αλείψει με έναν ωραίο πελτέ ντομάτας…
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε τα αυγά με σχινόπρασο ή μια πρέζα κύμινο ή πάπρικα.
Η επιλογή δική σας.
Αυγά “τηγανητά” πάνω σε πελτέ ντομάτας
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Δωρίδας
Υλικά για 2 άτομα
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. βούτυρο για άρωμα ή ελαιόλαδο
Αλάτι ή ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Σχινόπρασο ψιλοκομμένο, προαιρετικά
Τρόπος παρασκευής
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο νερό και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να αχνίζει το νερό, χωρίς να βράζει ή να κοχλάζει ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά προσεκτικά να μην σπάσει ο κρόκος.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με το καυτό νερό του τηγανιού τα ασπράδια και τους κρόκους αργά αργά.
Μόλις αρχίσουν οι κρόκοι να ζεσταίνονται καλά και να πήζουν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο αν θέλουμε.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε για μερικά λεπτά.
Με την σπάτουλα σερβίρουμε τα αυγά πάνω σε προζυμένιο ψωμί που έχουμε στρώσει με χειροποίητο σπιτικό πελτέ ντομάτας.
Μια γεύση που γράφει δυνατά …