Τo αβοκάντο έχει προκαλέσει φρενίτιδα στον πλανήτη και καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες επειδή πλημμυρίζει από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Για πρωινό λοιπόν ενδείκνυται με κρέμα τυριού Κατίκι Δομοκού ή τσαλαφούτι ΠΟΠ, που έχει ελάχιστα λιπαρά.
Το εστιατόριο Fouzer φημίζεται για το πρωινό και το brunch. Μας χάρισαν τη συνταγή.
Aβοκάντο γκουακαμόλε αλλιώς
Από το φημισμένο εστιατόριο Fouzer, Αγία Παρασκευή
Υλικά για 4 άτομα
4 φέτες brioche, μεγάλες
250 γρ. τυρί Κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
100 γρ. sour cream
450 γρ. γκουακαμόλε
4 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
5γρ ρόκα baby για το γαρνίρισμα
Για το γκουακαμόλε
2 αβοκάντο, ώριμα
Ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
Χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, τη σάρκα σε κύβους
1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2-3 γρ. ελαιόλαδο εκλεκτό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την sour cream
150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
Χυμό από 1 λεμόνι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα φτιάχνουμε το γκουακαμόλε.
Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από τα λάιμ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη ντομάτα σε κυβάκια, τα φύλλα από τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να δροσίσει.
Ετοιμάζουμε την sour cream.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού και μόλις πήξει η κρέμα την χρησιμοποιείτε αμέσως.
Ανακατεύουμε το Κατίκι με την sour cream με το σύρμα και το βάζουμε στην σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε για λίγο να δροσίσει στο ψυγείο.
Κόβουμε φέτες brioche και στη μέση απλώνουμε το γκουακαμόλε σε κάθε φέτα και ολόγυρα βάζουμε την κρέμα τυριού σε ωραίο σχήμα…
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίχνουμε στην επιφάνεια φύλλα ρόκας και τα ντοματάκια.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το brioche με ψωμί ολικής άλεσης ή ορεινό.