Ατομικά μίλφεϊγ από την Άννα Καταχανά
Υπέροχο γλυκό – εύκολα και γρήγορα.
Η συνταγή δική σας.
Υλικά για 4 άτομα:
- 2 ποτ γάλα
- ½ ποτ ζάχαρη
- ¼ ποτ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 κουτ σούπας βιτάμ
- 2 πακέτα κράκερ
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι σαντιγί
Βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά. Βράζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα.
Μόλις βράσει το προσθέτουμε σιγά σιγά για να μην κόψει, μέσα στο μείγμα μας. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά αλλά συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε, προσθέτουμε την βανίλια και το βιτάμ.
Βουτάμε τα κράκερ ένα ένα μέσα στο γάλα και τα τοποθετούμε μέσα στα ατομικά φορμάκια. Μόλις είμαστε έτοιμοι με τα κράκερ ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω από τα κράκερ.
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε 2 στρώσεις κράκερ με κρέμα ενδιάμεσα και από πάνω. Μόλις είμαστε έτοιμοι ετοιμάζουμε την σαντιγί μας όπως αναγράφει στην συσκευασία και την προσθέτουμε στην επιφάνεια του γλυκού μας.
Τρίβουμε μερικά κράκερ και πασπαλίζουμε το μιλφέιγ μας εάν θέλουμε προσθέτουμε και άχνη.
Διατηρείται στο ψυγείο.