Ασπράδια ομελέτα με μανιτάρια και σπανάκι – Χαρίζει δύναμη

Μια ομελέτα που γίνεται εύκολα, είναι νόστιμη και χαρίζει δύναμη…

Ότι καλύτερο για το πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα που ξεχειλίζει πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Συνήθως όποτε πηγαίνω για πρωινό στο Fouzer, συνδυάζω την ομελέτα με ένα φυσικό χυμό μπανάνας και πορτοκαλιού οπότε δημιουργώ  ένα πρωινό ενδυνάμωσης… που με κρατά χορτάτη μέχρι το απόγευμα.  

Ασπράδια ομελέτα με μανιτάρια και σπανάκι 1

 Ασπράδια ομελέτα με μανιτάρια και σπανάκι

 Από το εστιατόριο Fouzer, Αγία Παρασκευή, Αθήνα

 Υλικά για 4 άτομα

 12 ασπράδια αυγών

6 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Ένα σακουλάκι baby σπανάκι πλυμένο

6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, κομμένες σε λωρίδες

120 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη με πιρούνι

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Για τη σαλάτα

1 σακουλάκι mix σαλατικών

 Για το γαρνίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυμό λεμονιού

Ασπράδια ομελέτα με μανιτάρια και σπανάκι 2

 Τρόπος Παρασκευής

 Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι των αυγών και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μία πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.

 Στη συνέχεια σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα μανιτάρια και 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

 Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.

 Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού τα ασπράδια και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί ομοιόμορφα από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά και τότε γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πιάτο για να μη σπάσει ομελέτα στο γύρισμα και τηγανίζουμε για 2 λεπτά ακόμα πασπαλίζοντας την επιφάνειά της με τυρί φέτα.

 Διπλώνουμε στη μέση και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες.

Ασπράδια ομελέτα με μανιτάρια και σπανάκι 3

 Δίπλα σερβίρουμε σαλατικά που περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2023