Τελικά σαράντα χρόνια μέσα στους Πόντιους έγινα πιο Πόντιος και από αυτούς!
Η συνταγή είναι αποκλειστικά δική μου, αφού η μαγειρική εν τέλει είναι μεράκι και φαντασία..
Για όσους δε γνωρίζουν τί είναι τα μαύρα λάχανα, σας παραθέτω φωτογραφίες
Η συνταγή για εσάς:
Αρνάκι φρικασέ με μαύρο λάχανο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό αρνάκι σπάλα σε μερίδες
½ κιλό φύλλα λάχανα σε κομματάκια
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 λεμονιών χυμό
2 αβγά
Θωρακίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και βάζουμε νερό να βράσει.
Τα λάχανα θέλουν μόνο 10 λεπτά βράσιμο στο τέλος, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και αυτό ήταν ..καλή μας όρεξη!
Είναι μια διαφορετική γεύση πραγματικά.
Συνοδεύεται με φέτα τυρί και ένα καλό κρασάκι.