Τον καιρό της καραντίνας αναπολούσα το αγαπημένο μου εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Η χαρά μου είναι μεγάλη, που επιτέλους δόθηκε η άδεια να ανοίξουν τα εστιατόρια και περιμένω πως και πώς να ανέβω στη Θεσσαλονίκη… Κάθε μου επίσκεψη στο Αγιολί είναι εμπειρία γαστρονομική. Οι γευστικές δημιουργίες τους είναι φρέσκες, αρωματικές, νοσταλγικές, καμωμένες με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η φιλοσοφία της συναισθηματική…
Η θέα συγκλονιστική και τα ηλιοβασιλέματα επικά, με φόντο τον μυθικό Όλυμπο, τον Λευκό Πύργο αριστερά και το λιμάνι δεξιά. Ο Θερμαϊκός ακουμπά τα μπαλκόνια του Αγιολί και η ατμόσφαιρα μαγική…
Χρώματα, αρώματα, ήχοι, γεύσεις σε ένα μοναδικό σκηνικό. Τώρα αν η διάθεσή σας θέλει τσιπουράκια στο ισόγειο σας επιφυλάσσει μεζέδες απίθανους δίπλα στο κύμα… κυριολεκτκά…
Να περάσουν γρήγορα οι ημέρες να βρεθώ με τους φίλους μου στο Αγιολί. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το μενού θα είναι ανανεωμένο όπως και η κάβα με τις καλύτερες επιλογές του ελληνικού αμπελώνα και οι άνθρωποι εκεί έχουν φροντίσει για την υγιεινή και την ασφάλειά μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η χαρά της ζωής είναι αυτές οι σπάνιες στιγμές ευτυχίας που θα βρεθούμε σε ένα μέρος που γεννά αναμνήσεις δυνατές με τους αγαπημένους μας.
Αρχαιοελληνική Σαλάτα
Από την Δέσποινα Ανδραλή, ιδιοκτήτρια του περίφημου εστιατορίου Αγιολί, Θεσσαλονίκη
Υλικά
Σαλάτα μεσκλαν
πλιγούρι
κατσικίσια τυρί
ελαιόλαδο εκλεκτό
μέλι θυμαρίσιο
σπόροι ροδιού
καρυδόψιχα
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, με λίγο αλάτι και αφήνουμε να φουσκώσει το σπασμένο πλιγούρι εκτός φωτιάς.
Μόλις φουσκώσει στραγγίζουμε το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε τα φύλλα μεσκλάν και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί στον τρίφτη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την καρυδόψιχα, το ρόδι το μέλι και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
Με ένα ροζέ ή λευκό κρασί δροσερό η σαλάτα είναι υπέροχη…