Καλημέρα σε όλη την όμορφη παρέα του Έμβολος. Τί θα λέγατε να σας κεράσω πεντανόστιμα Μάφινς, όχι όμως γλυκά όπως οι πιο πολλοί φαντάζεστε, αλλά αλμυρά! Πιστέψτε με, είναι μια συνταγή που θα αγαπήσετε και θα τη φτιάχνετε ευχάριστα αρκετά συχνά. Κάποια Μάφινς μπορούμε να φτιάξουμε με τυρί, άλλα με ζαμπόν-κασέρι και άλλα με λουκάνικο-κασέρι. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Αλμυρά Μάφινς
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού για την επάλειψη
Για τη γέμιση βάζουμε ό,τι θέλουμε εμείς.
Είτε τυρί, είτε γαλοπούλα ή διάφορα αλλαντικά με κασέρι και κόκκινη πιπεριά, ακόμα και λουκάνικο με κασέρι.
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη μια σφολιάτα σε έξι μικρότερα κομμάτια.
Έπειτα, κόβουμε την άκρη κάθε κομματιού σε λωρίδες και στην άλλη άκρη βάζουμε τη γέμιση που εμείς θέλουμε.
Ύστερα το τυλίγουμε και τέλος το στριφογυρίζουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Αλείφουμε τα Μάφινς με ένα κρόκο αυγού και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία!