Αλευρόπιτα με σουσάμι και σκόρδο – Γεύση απίθανη

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Σήμερα θα φτιάξουμε αγαπημένοι μου φίλοι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Θα φτιάξουμε μια υπέροχη αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα ή κασιόπιτα

με σουσάμι και σκόρδο επάνω.

Γίνεται γρήγορα και εύκολα, ενώ η γεύση της είναι ξεχωριστή.

Αλευρόπιτα με σουσάμι και σκόρδο 1

Αλευρόπιτα με σουσάμι και σκόρδο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά, διαδικασία :

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σειρά:

2 αυγά

100 ml σπορέλαιο

200 ml γάλα

220 γραμμάρια αλεύρι

20 γραμμάρια μπέϊκιν

Λίγο ρίγανη

Πιπέρι

150 γραμμάρια φέτα τριμμένη

( αλάτι δεν βάζουμε  εκτός αν μας αρέσει να είναι αλμυρή)

Αλευρόπιτα με σουσάμι και σκόρδο 4

Αλευρόπιτα με σουσάμι και σκόρδο 2

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι ελαιόλαδο  και ρίχνουμε την ζύμη μας.

Αλευρόπιτα με σουσάμι και σκόρδο 5

Προσθέτουμε 80 γραμμάρια φέτα  και σουσάμι.

Σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς ψήνουμε  με αντιστάσεις περίπου μισή ώρα.

(εδώ στην τζακόσομπα το έκανα).

Στουμπίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο  και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, 5 λεπτά στο τέλος  το αλείφουμε επάνω .

(κάνει την διαφορά πραγματικά)

Αλευρόπιτα με σουσάμι και σκόρδο 3

Καλή απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2024