Σήμερα θα φτιάξουμε αγαπημένοι μου φίλοι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Θα φτιάξουμε μια υπέροχη αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα ή κασιόπιτα
με σουσάμι και σκόρδο επάνω.
Γίνεται γρήγορα και εύκολα, ενώ η γεύση της είναι ξεχωριστή.
Αλευρόπιτα με σουσάμι και σκόρδο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά, διαδικασία :
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σειρά:
2 αυγά
100 ml σπορέλαιο
200 ml γάλα
220 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια μπέϊκιν
Λίγο ρίγανη
Πιπέρι
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
( αλάτι δεν βάζουμε εκτός αν μας αρέσει να είναι αλμυρή)
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι ελαιόλαδο και ρίχνουμε την ζύμη μας.
Προσθέτουμε 80 γραμμάρια φέτα και σουσάμι.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε με αντιστάσεις περίπου μισή ώρα.
(εδώ στην τζακόσομπα το έκανα).
Στουμπίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, 5 λεπτά στο τέλος το αλείφουμε επάνω .
(κάνει την διαφορά πραγματικά)
Καλή απόλαυση.