Αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα σκορδάτη – Φτιαγμένη με υλικά από την ελληνική κουζίνα

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.

 Σήμερα θα φτιάξουμε μια ξεχωριστή πίτα, φτιαγμένη από φρέσκα υλικά του τόπου μας. Είναι η αλευρόπιτα ή αλλιώς τεμπελόπιτα.

Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή.

Αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα σκορδάτη 1

Αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα σκορδάτη

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

3 χούφτες αλεύρι

2 αβγά

αλάτι

πιπέρι

Νερό χλιαρό όσο πάρει

Βούτυρο

250 γραμμάρια φέτα

Μια ντομάτα σε φέτες

Αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα σκορδάτη 2

Εκτέλεση:

Κάνουμε ένα χυλό και προσθέτουμε το μισό τυρί.

Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί.

Ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε επάνω το υπόλοιπο τυρί, κομματάκια βούτυρο και τη ντομάτα.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μια ώρα περίπου. 20 λεπτά πριν σβήσουμε αλείφουμε πάνω με ελαιόλαδο και τριμμένο σκόρδο (δίνει γεύση και μυρωδιά υπέροχη) και την ψήνουμε μόνο από κάτω.

Την αφήνουμε πάντα τουλάχιστον μισή ώρα να τραβήξει.

Αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα σκορδάτη 3

Επειδή η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία έκανα την δική μου δημιουργία.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2024