

Τηγανίτες με άρωμα μεθυστικό.
Ένα πανεύκολο γλυκάκι που αρέσει πολύ. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λικέρ πορτοκαλιού μαζί με ξύσμα ή ακόμα και χυμό αφαιρώντας, λίγα ml από το βάρος του κρασιού.
Ακόμα θα μπορούμε μέσα στη ζύμη να βάλουμε τα καρύδια.
Η επιλογή δική σας.
Αφράτες τηγανίτες
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου, γιατρό και δεινή μαγείρισσα
Υλικά για 20 αφράτες τηγανίτες
100 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
100 ml κρασί λευκό
250 γρ αλεύρι γοχ, κοσκινισμένο
Μια πρέζα αλάτι
Για το τηγάνισμα
Σπορέλαιο
Για το φινίρισμα
5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
Καρυδόψιχα, ψιλοσπασμένη
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη για να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε ή με το χέρι.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο για 5 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές.
Σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί αραδιάζουμε τις τηγανίτες.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τις τηγανίτες.
Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.



















