Ένα απίθανο γλυκό γιορτινό που είναι από όλους καλοδεχούμενο.
Είναι τόσο αρωματικό και τόσο νόστιμο…
Ένα γλυκό γιορτινό που γράφει δυνατά…
Αχλάδι ποσέ με ξύσμα σοκολάτας
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef Eletro S.A
Υλικά για 4 άτομα
4 αχλάδια, καθαρισμένα
300 ml κρασί Samos Vin Doux
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι λικέρ Cointreau
Για το φινίρισμα
Σάλτσα καραμέλας
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Tρόπος Παρασκευής
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια όρθια και ρίχνουμε γλυκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου και βράζουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.
Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και το λικέρ Cointreau μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου μία γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας και από πάνω στερεώνουμε το αχλάδι.
Περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας.
Τέλος, τρίβουμε την κουβερτούρα σοκολάτας και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε πάνω από το αχλάδι και την κρέμα σιρόπι γλυκού σαμιώτικου κρασιού, που βράσαμε τα αχλάδια