Με την δική μου ματιά….. Από την Πηγή Περσιάδου

Μια μεγάλη βόλτα. Στη Βαρυμπόμπη ας πούμε ή κάπου αλλού.

Βρέχει….

Πηγή Περεσιάδου
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Πηγή Περεσιάδου

Περπατάς ολομόναχη…Βρέχει πολύ…Τι όμορφα που είναι!!!!!

Το νερό καθαρίζει το μυαλό…Ξεπλένει τις πληγές και εναποθέτει βάλσαμο για να γιάνουν. Ξαναμετράει τα λάθη και τους δίνει χώρο…

Είσαι μόνη σου, εσύ και ο ”καθρέφτης” σου, ο εαυτός σου.

”Μην ελπίζεις” σου λέει κάποια στιγμή. Μα εσύ μυρίζεις το βρεγμένο χώμα, τα λουλούδια από τις περιποιημένες αυλές των σπιτιών και συνέρχεσαι. ”Να ελπίζεις” τότε σου λέει ο καθρέφτης σου. Κι’ εσύ αναρωτιέσαι, ποιός εαυτός μου είναι αυτός που αλλάζει γνώμη, ο απελπισμένος ή ο χαρούμενος, ο ταλαιπωρημένος ή ο αισιόδοξος? Τότε ο Αρχάγγελος σου, σου λέει: ”Μην σκέφτεσαι, είμαι εδώ για να σε προστατεύω”.

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο. Η βροχή χτυπάει στα τζάμια και στην οροφή. Την ανοίγεις λίγο. Νοιώθεις σαν να είσαι σε αίθριο. σ’ ένα εξοχικό μέσα στη φύση που δεν είχες ποτέ.

Βάζεις το CD στο ραδιόφωνο. Ακούς για 9η φορά μεσ’ την ίδια μέρα το Querer (”Να ερωτεύεσαι μέσα από την καρδιά, χωρίς λογική. Αγάπα για να μπορείς να αγωνίζεσαι”).

Να αγαπάω όμως τι? Τον άνθρωπο? Τους ανθρώπους? Τον εαυτό μου? Τα λουλούδια? Τα ζώα? Όλα ίδια? Όλα ίσα?

– Ναι , όλα δικά Του δημιουργήματα είναι μου αποκρίνεται ο καθρέφτης. Όλα ίδια. Όλα ίσα.

Αλλάζω CD. Ακούω τα ”Ταξίδια” με την Κανελλίδου: ”Θέλω και πάλι μιαν αρχή, ζωή ορκίσου […..] σ’ έναν έρωτα καινούργιο να πιστεύω, ν’ αγαπάω, να κάνω λάθη, να ξεχνώ και να ζηλεύω.[…..] Θέλω και πάλι μιαν αρχή, κι’ ας είναι μάχη,[……] Το ξέρω. Μου αρέσουν οι μάχες, κι’ ας χάνω καμιά φορά. Τουλάχιστον τη ζαριά την έριξα.

”Πάμε σπίτι” μου λέει ο καθρέφτης μου. ”Είναι το καταφύγιό μας”.

Ξέρω ότι του αρέσει του εαυτού μου το σπίτι μας, γιατί ξέρει ότι εκεί κάνουμε καλή παρέα μεταξύ μας.

Έξω βρέχει…..Η βροχή δυνάμωσε…..

τρ

Κανελλίδου Αλέκα – Ταξίδια

Ταξίδια – 1993 Στίχοι: Φίλιππος Γράψας Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Θέλω και πάλι μιαν αρχή, ζωή ορκίσου πως δε θ’ αφήσεις μια καρδιά αναστατωμένη να περιμ…


Η Πηγή Περεσιάδου ήταν αρχισυντάκτρια  επί 19 χρόνια στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1. Προϊσταμένη πολιτιστικού  ρεπορτάζ επί  20 χρόνια στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ-1. Τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ για 15 χρόνια. Υπεύθυνη ύλης στο τηλεοπτικό περιοδικό ΕΘΝΟΣ TV για 7 χρόνια. Σπούδασε εναλλακτικές θεωρίες, ‘όπως: Αυτογνωσία 2nd level, EMF, Ρέικι, Διαλογισμό.

Προηγούμενο άρθροΠερισσότερα κονδύλια για νέους αγρότες στην Κ. Μακεδονία ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΕΠΣ. Ημαθίας: Αλλαγή ώρας έναρξης των αγώνων