Φτιάξτε το πιο νόστιμο χταπόδι στη λαδόκολλα και απολαύστε το με την οικογένειά σας ή με τους αγαπημένους φίλους σας. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ η γεύση του γράφει…
Η συνταγή δική σας.
Από τον Χάρη Στασινή του μεζεδοπωλείου “Κάπαρη” Σίκινος
Υλικά
1 χταπόδι ολόκληρο 1200 γρ.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι από κρασί
3 κ.σ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
Για το φινίρισμα
φρέσκη ρίγανη
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε το χταπόδι και το καθαρίζουμε.
Κόβουμε τα πλοκάμια και τα αφήνουμε ολόκληρα
Στο ταψί απλώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας και μέσα βάζουμε όμορφα το χταπόδι και το περιλούζουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, το πιπέρι και κάπου “κρύβουμε” 2 φυλλαράκια δάφνης.
Κλείνουμε την λαδόκολλα καλά και δένουμε με σπάγγο κουζίνας.
Βάζουμε το ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για 2 ώρες.
Ανοίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκη ρίγανη.