Τάρτα cheese cake (τσιζ κέικ) – Από την Ελένη Μπρούφα

Τάρτα cheese cake (τσιζ κέικ)

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

Για τη ζύμη :

500γρ φαρίνα

300 γρ βούτυρο

1 αυγό

1 βανίλια

1 μπέικιν

 

Για την κρέμα :

1 φάκελο κρέμα για cheese cake του εμπορίου ή 1 φάκελο κρεμα βανίλια (τύπου σαντιγύ) επίσης του εμπορίου

2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα για να ετοιμάσουμε την κρέμα

1 βάζο μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη (δεν χρησιμοποιούμε όλο το βάζο, αλλά τόσο όσο για πλούσια στρώση πάνω απ την κρέμα)

tarta-cheese-cake-tsiz-keikΕκτέλεση συνταγής:

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Λιώνουμε το βούτυρο και σε μια λεκάνη ξεκινάμε και χτυπάμε προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το αυγό, το μπέικιν και τη βανίλια.
  3. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και πλέον συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.
  4. Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη βάζουμε ένα μισάωρο στο ψυγείο να σφίξει έτσι ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε πιο εύκολα.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε στη ταρτιέρα μας.
  6. Πριν την ψήσουμε τρυπάμε διαδοχικά με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει και έχει πολύ όγκο.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά.
  8. Μόλις ετοιμαστεί η τάρτα αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να κρυώσει και εφ όσον έχουμε ετοιμάσει την κρέμα μας, προσθέτουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.
  9. Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και με τη μαρμελάδα φράουλα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον και μετά είναι έτοιμη.

Καλοφάγωτη!

Στη συγκεκριμένη συνταγή εάν δεν έχετε μαρμελάδα φράουλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μαρμελάδα σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μέλι. Η γεύση της τάρτας με το μέλι θα είναι πολύ ξεχωριστή. Απλά δοκιμάστε το.

Καλή σας επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροB΄ ΕΠΣ Ημαθίας (4η αγ) – Αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΑ1 ΕΠΣ Ημαθίας (8η αγ.) – Αποτελέσματα