Σοκολατόπιτα της γιορτής … – Γεύση περιχυμένη με γλάσο σοκολάτας

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η σοκολατόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσει σε όλους και γίνεται εύκολα.

Εμείς τη δοκιμάσαμε περιχυμένη με γλάσο σοκολάτας και ήταν πανδαισία.

Επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν αρχίστε να κάνετε τις δοκιμές για να πρωτοστατήσει στο γιορτινό τραπέζι.

Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν, αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο. Να δημιουργήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις με όλη την οικογένεια.

Πάρκο Συνεβρού ορεινή Κορινθία
Το πάρκο Συνεβρού

Εμείς την δοκιμάσαμε στο ονειρικό πάρκο του Συνεβρού στην ορεινή Κορινθία έναν τόπο επικό για τη φυσική ομορφιά αλλά και τις γευστικές του δημιουργίες.

Σοκολατόπιτα της γιορτής 1

Σοκολατόπιτα της γιορτής

Από το εστιατόριο AreaSynest, Πάρκο Συνεβρού, Ορεινή Κορινθία

Yλικά για 6 – 8 άτομα

7 αυγά μεγάλα

30 γρ. κακάο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ. καστανή ζάχαρη

400 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια

350 γρ. βούτυρο αγελάδας

Για το γλάσο σοκολάτας

80 γρ. σοκολάτα, 60% κακάο, ψιλοκομμένη

80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

1 κ.σ. μέλι

Για το φινίρισμα

Τρούφα σοκολάτας

Σοκολατόπιτα της γιορτής 2

Τρόπος παρασκευής

Στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη κουβερτούρα για 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε καλά

Σε καθαρό κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε και πάλι με το γάντζο.

Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Σε ταψί έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε όλο το υλικό του μίξερ.

Με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο στον αέρα για 50 λεπτά.

Με μαχαιράκι δοκιμάζουμε στη μέση του ταψιού και αν βγει καθαρό βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με το μαλακό βούτυρο και το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε το γλάσο με την μαρίζ μέχρι να γυαλίσει.

Σοκολατόπιτα της γιορτής 3

Όπως είναι ζεστό και ρευστό το γλάσο περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα.

Πασπαλίζουμε και με την τρούφα σοκολάτας και κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολατόπιτα.

Σερβίρουμε με παγωτό ή με κρέμα σαντιγί.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 11 Δεκεμβρίου 2025