

Νόστιμα και ανεβαστικά βραχάκια σοκολάτας που όλοι λατρεύουν.
Γίνονται μέσα σε 15 λεπτά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για αμύγδαλα φουντούκια, καρύδια ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομματάκια όπως βερίκοκα.
Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει … μια ωραία ιδέα τώρα τις γιορτές να ετοιμάσετε τα δικά σας σοκολατάκια και να τα προσφέρετε σαν δώρο μέσα σε μια ωραία συσκευασία.
Βραχάκια σοκολάτας με αμύγδαλο
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου, γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
170 γρ κουβερτούρα bitter σοκολάτας
200 γρ αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα και ψημένα
Τρόπος παρασκευής
Σπάμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και κρατάμε 3-4 μικρά κομμάτια για το φινίρισμα αφού με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
Αφού λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μικρά κομματάκια που έχουμε κρατήσει για να γυαλίσει το μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Σοκολατάκια πάνω στον πάγκο
Στρώνουμε στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και βοηθούμενη από δύο κουτάλια τις αραδιάζουμε πάνω στο χαρτί.
Περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθούν.
Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο σκεπασμένα μέσα σε μπολ για 2 ώρες και τα απολαμβάνουμε.




















