

Κερνάμε ένα νόστιμο σπιτικό παγωτό με τη δική μας υπογραφή… Τα παιδιά θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα και θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή τους στο φθινόπωρο που κάθε κατεργάρος κάθεται στον πάγκο του…
Εσείς διαλέγετε ωραία μπισκοτένια χωνάκια και τις ανάλογες σάλτσες σοκολάτας, φράουλας, πορτοκαλιού και πασπαλίζετε με ξηρούς καρπούς ή κομμάτια σοκολάτας.
Για τους μεγαλύτερους φίλους σερβίρετε σε μπολ.
Πανεύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτα
Από τη Βάσω Κατσαρού, γιατρό και δεινή μαγείρισσα
Υλικά για 5 άτομα
1 συσκευασία morfat κακάο, κρύα από το ψυγείο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, κρύο από το ψυγείο
1 κουτί γάλα εβαπορέ, κρύο από το ψυγείο
Σταγόνες σοκολάτας
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη σαντιγί morfat και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ.
Ρίχνουμε και μερικές σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα σε σκεύος ειδικό για παγωτό και το βάζουμε σκεπασμένο στην κατάψυξη.
Σε 40 λεπτά το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή με τη μαρίζ.
Το ξαναβάζουμε σκεπασμένο στην κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγο να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε με το scoop σε μπολ παγωτού ή χωνάκια και διακοσμούμε με ότι μας αρέσει από σάλτσες σοκολάτας ή πλάκες σοκολάτας που αγαπάμε μέχρι γλυκό του κουταλιού βύσσινο .



















