Μαραθόπιτα – Με αγνά, φρέσκα υλικά από τον κήπο

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Να και κάτι διαφορετικό που έκανα για πρώτη φορά με ότι είχε ο μπαξές προσθέτοντας τυράκι.

Μια πιτούλα για όλα τα γούστα νόστιμη και απαλαυστική.

Δοκιμάστε την  και δε θα το μετανιώσετε.  

Η συνταγή για εσάς.

Μαραθόπιτα 1

Μαραθόπιτα

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Φύλλα κρούστας

1 ματσάκι μάραθο

200 γρ. σπανάκι

1 κρεμμύδι ή φρέσκα κρεμμυδάκια

100 γρ. τυρί φέτα

Μαϊντανό

Άνηθο

Βούτυρο

Αλάτι

Μαραθόπιτα 2

Εκτέλεση:

Μαραθόπιτα 4

Μάραθος, σπανάκι, κρεμμύδι  στο τηγάνι με αλάτι να μαραθούν, στραγγίζουμε αφήνουμε να κρυώσουν προσθέτοντας φέτα τυράκι τριμμένη  και τα τοποθετούμε ενδιάμεσα  από τα βουτυρομένα φύλλα κρούστας.

Μαραθόπιτα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 35-40 με αντιστάσεις.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα 31 Ιουλίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 31 Ιουλίου 2025