

Μια διαφορετική γεύση που εκπλήσσει ευχάριστα.
Ένα απολαυστικό και πρωτότυπο φαγητό που η επανάληψή του θα είναι απαιτητική.
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και να είστε σίγουροι πως ο κόπος σας δε θα πάει χαμένος.
Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
(έκανα μια μικρή ποσότητα στο τηγάνι για πρώτη φορά)
Κλιματοκορφές
1 κρεμμύδι
Άνηθο οπωσδήποτε
Αλάτι
Πιπέρι
Κρέας μοσχαρίσιο
Για το αυγολέμονο
1 αυγό
Χυμό ενός λεμονιού.
Εκτέλεση:
Πλένουμε στραγγίζουμε και τεμαχίζουμε τις κλιματοκορφές.
Σε ελαιόλαδο ροδίζουμε κρεμμύδι σε τετραγωνάκια προσθέτουμε τις κορφές, τον άνηθο, το κρέας (που έχουμε βράσει και ζωμό) να πάρουν βράση μισή ώρα ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.
Κάνουμε αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.
Για μεζεδάκι ή κυρίως πιάτο
Θα πρότεινα για περισσότερη γεύση με αρνάκι.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος από την Ημαθία με μεράκι και φαντασία.






















