Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι – Απέραντη νοστιμιά!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Μια διαφορετική γεύση που εκπλήσσει ευχάριστα.

Ένα απολαυστικό και πρωτότυπο φαγητό που η επανάληψή του θα είναι απαιτητική.

Δοκιμάστε να το φτιάξετε και να είστε σίγουροι πως ο κόπος σας δε θα πάει χαμένος.

Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι 1

Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

(έκανα μια μικρή ποσότητα στο τηγάνι για πρώτη φορά)

Κλιματοκορφές

1 κρεμμύδι

Άνηθο οπωσδήποτε

Αλάτι

Πιπέρι

Κρέας μοσχαρίσιο

Για το αυγολέμονο

1 αυγό

Χυμό ενός λεμονιού.

Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι 2

Εκτέλεση:

Πλένουμε στραγγίζουμε και τεμαχίζουμε τις κλιματοκορφές.

Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι 5

Σε ελαιόλαδο ροδίζουμε κρεμμύδι σε τετραγωνάκια προσθέτουμε τις κορφές, τον άνηθο, το κρέας (που έχουμε βράσει και ζωμό) να πάρουν βράση μισή ώρα ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.

Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι 4

Κάνουμε αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.

Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι 6

Για μεζεδάκι ή κυρίως πιάτο

Θα πρότεινα για περισσότερη γεύση με αρνάκι.

Κλιματοκορφές αυγολέμονο με μοσχαράκι 3

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος από την Ημαθία με μεράκι και φαντασία.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025
Επόμενο άρθροΟ Τσίπρας κι η επιστροφή του ως …παγκόσμιος ηγέτης ειρήνης… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος