

Ένα τέλειο γλυκό, αρωματικό και πολύ νόστιμο.
Η αγαπημένη μας βραβευμένη cheffe Mαρίνα Κουτσοπούλου, μας ετοίμασε ένα κέικ λεμονιού, χωρίς βούτυρο και γάλα για να μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε το καλύτερο snack.
Αυτό το κέικ θα αρέσει πολύ και στους φίλους μας vegan και vegetarian.
Kέικ λεμονιού με γάλα αμυγδάλου
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe restaurant Porto Γαλαξίδι
Υλικά για μια φόρμα
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
¼ φλιτζάνι κορν φλάουρ
2 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
¾ κ.γ. αλάτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 2/3 φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
2/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο το μείγμα αλευριού και συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35-40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν έγινε το κέικ και αν βγει καθαρό σημαίνει ότι το κέικ είναι εντάξει, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σωστά πάνω σε μια σχάρα.
Μικρά μυστικά
Μπορούμε ακολουθώντας την ίδια ακριβώς συνταγή να αντικαταστήσουμε το λεμόνι, με πορτοκάλι ή μανταρίνι και να δημιουργήσουμε ένα κέικ πορτοκαλιού ή μανταρινιού.



















