Μια σαλάτα «βόμβα» βιταμινών. Δροσερή πρωτότυπη και προπαντός εύκολη.
Την δοκίμασα πρώτη φορά από την φίλη μου την Ελένη στην Κρήτη και από τότε την υιοθέτησα και σε φιλικά τραπεζώματα «παίζει δυνατά»
Η συνταγή δική σας.
\Σαλάτα γλιστρίδα με γιαούρτι και καρύδια
Από την Ελένη Παπαδάκη ταβέρνα Ροβινσώνας Ιεράπετρα
Υλικά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
350 γρ. γλιστρίδα χονδροκομμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες ντόπιο σκόρδο λιωμένο
4 κ.σ. καρυδόψιχα χονδροτριμμένη
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια λεκάνη βάζουμε μπόλικο νερό και χοντρό αλάτι. Βυθίζουμε την γλυστρίδα για λίγο ώστε να πλυθεί και να ζωντανέψει.
Αλλάζουμε νερό και ρίχνουμε ξύδι. Βυθίζουμε πάλι την γλυστρίδα ώστε τυχόν έντομα με αυτό τον τρόπο να ανέβουν στην επιφάνεια.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και αναδεύουμε.
Σε ένα μπολ έχουμε το γιαούρτι και το περιλούζουμε με την σάλτσα μας ανακατεύοντας ελαφρά.
Στην σαλατιέρα βάζουμε την γλυστρίδα και την καλύπτουμε με το γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια την σαλατιέρα και την κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αμέσως μετά σερβίρουμε την ολόδροση σαλάτα μας.