Το σίγουρο είναι ότι θα υιοθετήσετε αυτή τη γευστική δημιουργία της Βασούλας γιατί είναι πολύ νόστιμη, αρωματική και γίνεται εύκολα.
Επίσης τα πράσα και τα κρεμμύδια δίνουν αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας.
Αν θέλετε στο τέλος για να δέσει η σάλτσα καλύτερα μπορείτε να προσθέσετε και μουστάρδα Dijon.
Mπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι, μακαρονάδα και βέβαια πατάτες τηγανητές.
Κοτόπουλο τηγανιά αρωματισμένο με φασκόμηλο
Από τη Βάσω Κατσαρού γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 πράσα, κομμένα σε ροδέλες, μόνον το λευκό μέρος
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φλοίδες παρμεζάνας
5 φυλλαράκια φασκόμηλο
1 ποτήρι κρασί λευκό
Τρόπος παρασκευής
Μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι το κοτόπουλο κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντάς το σε όλες τις πλευρές, με τη λαβίδα. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το φασκόμηλο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κούπες νερό ζεστό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά σκεπάζοντας με καπάκι.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές απαλή μουστάρδα πριν κλείσουμε το μάτι για να δέσουμε τη σάλτσα
Σερβίρουμε με ρύζι