Το σίγουρο είναι ότι τα cookies με σταγόνες σοκολάτας αρέσουν πολύ και είναι ένα super snack για τα παιδιά και τους μεγαλύτερους…
Η Βάσω χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη και υγρή βανίλια γιατί γίνονται ακόμα πιο νόστιμα.
Αν μείνουν κάποια μπισκότα… κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει, τότε διατηρούνται τραγανά σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, φιστίκια ή καρύδια. Επίσης τα αποξηραμένα φρούτα όπως ψιλοκομμένα βερίκοκα ή δαμάσκηνα του πάνε πολύ.
Για ένα τουίστ της γεύσης μπορούμε να βάλουμε ροζ πιπέρι ή ανθό αλατιού.
Η επιλογή δική σας.
Μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας
Από τη Βάσω Γιαννοπούλου – Κατσαρού γιατρό και ευρηματική μαγείρισσα
Υλικά για 18 μπισκότα
70 γρ ζάχαρη λευκή
70 γρ ζάχαρη καστανή
40 γρ σταγόνες σοκολάτας
1 αυγό
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
100 γρ βούτυρο εκλεκτό
1κ.σ. υγρή βανίλια
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να «αφρατέψουν».
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Πιέζουμε λίγο τα μπαλάκια να απλώσουν για να έχουμε τα cookies.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 18 λεπτά.
Bγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν καλά.
Μικρά μυστικά
Για να μείνουν τραγανά δεν πρέπει να τα σκεπάσουμε.