Οι κολοκύθες αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους και η αλήθεια είναι ότι ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Με τις κολοκύθες μπορούμε να δημιουργήσουμε γεύσεις αλμυρές, αλλά και γλυκές.
Η Βάσω μας ετοίμασε μια απίθανη συνταγή που γίνεται γρήγορα και σερβίρεται σαν ορεκτικό ή σαν snack για να συνοδεύσουμε ένα ωραίο ροζέ κρασί.
Κολοκύθα με ροκφόρ και μέλι
Από την Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και εμπνευσμένη μαγείρισσα
Υλικά για 2 άτομα
1 στρογγυλό κομμάτι κολοκύθας, καθαρισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
80 γρ. τυρί ροκφόρ χοντροτριμμένο ή ολόκληρο
40 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένο
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
Θυμάρι, τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τα κουκούτσια και κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι.
Το χαράζουμε μπακλαβαδωτά και το αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε σε ένα ταψί το κομμάτι κολοκύθας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει..
Όταν το πιρούνι μπαίνει στην σάρκα της, προσθέτουμε το ροκφόρ και καρύδια.
Μόλις λιώσει το ροκφόρ η γευστική μας δημιουργία είναι έτοιμη.
Περιλούζουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό.