Ο Καραμανλής, ο Τσίπρας & η Δεξιά συνιστώσα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν πια με το σκάνδαλο Novartis. Μέχρι στιγμής δεν μάθαμε κάτι περισσότερο απ’ όσα γνωρίζαμε, αλλά από τη στιγμή που επισήμως βγήκαν οι κουκούλες, κάποιοι θα πούνε με το «νι και με το «σίγμα» ποιοι τους έβαλαν να πούνε ότι είπαν. Αλλιώς δεν θα τους φτάνουν τα πολλά εκατομμύρια που εισέπραξαν από τις αμερικανικές αρχές (δεκάδες  εκ. δολάρια, μαζί με τον δικηγόρο τους, πρώην βουλευτή του Βελόπουλου και νυν ανεξάρτητο) για να πληρώνουν αγωγές και αποζημιώσεις!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι κουκούλες βγαίνουν. Η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του υπουργού που μιλούσε «για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους και οι αποκαλύψεις για τα τερατώδη ψέματα των δήθεν προστατευόμενων μαρτύρων, δεν αφήνουν περιθώρια για να «σκεπαστεί» ο βόθρος. Με οσμές που δεν αφορούν μόνο τα πολιτικά πρόσωπα που διασύρθηκαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, αλλά και για τη θλιβερή επιχείρηση/απόπειρα αλλοίωσης του πολιτεύματος!

Όμως, πρέπει πια να μιλάμε «φωναχτά» για τον ρόλο που έπαιξε στα πολιτικά δρώμενα του τόπου η άτυπη μα πανίσχυρη συμμαχία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και σ’ ένα κομμάτι της ΝΔ. Και δη με εγγυητή πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.

Ποια ήταν εκείνη η συμφωνία, πριν ακόμη ανέλθει στην εξουσία ο Τσίπρας; Ότι η Αριστερά δεν θα καταλογίσει καμιά ευθύνη στον Κώστα Καραμανλή για τα πεπραγμένα της πρωθυπουργικής του θητείας και τη χρεοκοπία. Ως αντάλλαγμα θα λάβει στήριξη και καθοδήγηση εξουσίας,  Όπερ και εγένετο.  Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσωπα της λεγόμενης «Λαϊκής Δεξιάς» και στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή! Και αν κάποιος θελήσει να αγνοήσει τον Καμμένο και τα ανεμοσκορπίσματά του που στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν μπορεί να μη σταθεί στον Προκόπη Παυλόπουλο που έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας από το πουθενά, μα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αρχηγό της ΚΥΠ επί Καραμανλή, που ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα της Δικαιοσύνης!

Τότε, μεθοδεύτηκε αρχικά, η φυλάκιση των στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, επειδή είχαν την εντιμότητα να καταγράψουν το έλλειμμα της χώρας που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή. Έστελναν και συνεχή μηνύματα στη Δικαιοσύνη, ότι τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που κατέγραψαν τα ελλείμματα … εΕξαπάτησαν τη χώρα και τους Έλληνες με ψεύτικα στοιχεία, συμπράττοντας με ξένα συμφέροντα…», όπως έγραψε η «Αυγή» στις 4/8/2016, αναφερόμενη σε κυβερνητικούς κύκλους. Χρειάστηκε να επέμβουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να τελειώσει η υπόθεση, μετά από χρόνια…

Η μεθόδευση της υπόθεσης Novartis ήταν η επιτομή εξουδετέρωσης ισχυρών  πολιτικών ανδρών δυο παρατάξεων, στον δρόμο προς τις εκλογές του 2019, όπου ο Τσίπρας θα έκανε περίπατο με τους αντιπάλους του φυλακή κι η Δεξιά συνιστώσα θα συνέχιζε να συγκυβερνά από το παρασκήνιο αλλά και με ανανεωμένη τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου. Ίσως και με την επιπλέον συμμετοχή κάποιων εκ των σημερινών βουλευτών της ΝΔ που δεν τους ήταν αδιάφορη μια … μετακόμιση.

Προσέξτε: Κρεμάστηκαν στα μανταλάκια τρία κορυφαία στελέχη της ΝΔ (Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Λυκουρέντζος) κι ο Σαλμάς κι ο Καραμανλής δεν έβγαλε άχνα! Ούτε τους υπουργούς της κυβέρνησής του στήριξε όταν τους εξόντωνε ηθικά ο Τσίπρας, αλλά ούτε καν τον Σαμαρά, που ο Ρασπούτιν «έσπαγε» τους λογαριασμούς του και τον ξευτίλιζε! Τσιμουδιά!

Προσέξτε κι αυτό: Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να γίνεται τέτοια σκευωρία, να συμμετέχει η γνωστή συνιστώσα και ταυτοχρόνως να κατηγορούνται στενοί συνεργάτες του Καραμανλή, όπως ο Ανδρέας Λυκουρέντζος; Η απάντηση είναι ότι στις μάχες πάντα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Επιπλέον, πορεί ο πρώην υπουργός να χρησιμοποιήθηκε κι ως  «άλλοθι»… μη εμπλοκής Καραμανλή. Άλλωστε στην πολιτική γίνονται απίστευτες χυδαιότητες.

Το πρώτο μα μικρό ρήγμα στα σχέδια που εξυφαίνονταν, έγινε όταν ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας αρνήθηκε να πει πράγματα με τα οποία θα πήγαιναν φυλακή, κυρίως  ο Σαμαράς, ο Άδωνις, ο Βενιζέλος κι ο Λοβέρδος, μέγιστοι εκφραστές της εναντίωσης στον Τσίπρα και στην κυβέρνησή του.  Έβγαλε την κουκούλα του και μίλησε για πιέσεις που δεχόταν για να πει ψέματα! Μα αυτό δεν αρκούσε.

Το μεγάλο ρήγμα στην υπόθεση που εξυφαινόταν, δημιουργήθηκε από τον πανικό που προκλήθηκε εξ αιτίας του όγκου των συγκεντρώσεων για το σκοπιανό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναζητήθηκε αντιπερισπασμός, δηλαδή μια κίνηση τακτικής που θα έβαζε στο περιθώριο τις εντυπώσεις των συλλαλητηρίων και θα άλλαζε την επικαιρότητα. Έτσι, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που θα «έδεναν» την υπόθεση και θα έβαζαν χειροπέδες στους εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ (κι ενώ ο Πολάκης ζητούσε επισήμως φυλακίσεις), αποκαλύφτηκε μια υπόθεση που «μιλούσε» ότι ήταν στημένη! Ακόμη και από την ονοματολογία των κατηγορουμένων, όπου είδαμε ακόμη κι έναν άνθρωπο που το μόνο του λάθος ήταν ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί κάποιες ημέρες να γίνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός! Μα ως δικαστικός δεν ήταν στενός φίλος του… Ρασπούτιν!

Προσέξτε και θυμηθείτε κι αυτό: Δυο εφημερίδες που στήριζαν (ακόμη το κάνουν με λυσσαλέο μένος εναντίον του Μητσοτάκη) και… θαυμασμό τον Παυλόπουλο, «έβαζαν πλάτη» σ’  αυτή τη βρομερή υπόθεση. Με εμπρηστικά πρωτοσέλιδα προανήγγειλαν φυλακίσεις, διώξεις και… πανηγύριζαν προκαταβολικά. Είναι οι ίδιες που σήμερα προβάλλουν τη συμπόρευση (!!!) Καραμανλή – Σαμαρά εναντίον του Μητσοτάκη και του κόμματός τους…

Μα η κοινωνία θυμάται. Θυμάται και κρίνει…

Προηγούμενο άρθροΆρθρο της Ελισσάβετ Φελώνη – Νερό στην Ελλάδα: Από την Κρίση στη Λύση – Αναγκαία Βήματα για ένα Βιώσιμο Μέλλον
Επόμενο άρθροΙσραήλ Β. Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντά του και όχι ακολουθώντας τις εντολές των ΗΠΑ