Είναι γεγονός πως κάθε Σάββατο -είναι η ημέρα του ψαριού άλλωστε- πηγαίνω νωρίς το πρωί στη λαϊκή για να ψωνίσω φρέσκο ψάρι. Χθες λοιπόν που πήγα, μου έκαναν “κλικ” οι ολόφρεσκες σαρδέλες Θερμαϊκού, οπότε κατευθείαν μπήκε στο πρόγραμμα το ανάλογο μενού.
Όπως είναι ευρέως γνωστό, η ταπεινή σαρδελίτσα όσο μικρή είναι στο μέγεθος, άλλο τόση και παραπάνω είναι ωφέλιμη για την υγεία μας. Κυρίως για τα ωμέγα 3 λιπαρά που περιέχει, γεγονός υψηλής διατροφικής αξίας. Αυτό το πιάτο που θα σας σερβίρω σήμερα είναι οι αχνιστές σαρδέλες με μίξη λαχανικών.
Η συνταγή δική σας φίλοι μου.
Αχνιστές σαρδέλες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία:
Την ποσότητα την κανονίζουμε ανάλογα με το τραπέζι μας.
Σαρδέλες
Διάφορα λαχανικά:
Πράσινη και κόκκινη πιπεριά, λιαστές ντομάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, φινόκιο, φρέσκα ρίγανη.
Ρίχνουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά μας στο τηγάνι.
Αφού μαραθούν βάζουμε τις σαρδέλες, προσθέτοντας μπόλικο χυμό λεμονιού.
Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να τραβήξουν το ζουμί τους.
Ρίχνουμε λίγη ρίγανη στο τέλος και τις απολαμβάνουμε με τσιπουράκι.
Γιατί η μαγειρική είναι μεράκι, φαντασία καιη υγεία μας υπερπολύτιμη.