Απόψεις: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όταν η επονομαζόμενη … δρακογενιά (Τσίπρας – Παππάς- Τζανακόπουλος κλπ) έβαλε την ταμπέλα που έγραφε «ηθικό πλεονέκτημα» στο μέτωπο και έστησε την υπόθεση Novartis, o Αντώνης Σαμαράς υπέστη σχεδόν «νευρικό κλονισμό»! Βλέπετε, είχαν επιστρατευτεί κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες  που κατέθεταν… για τροχήλατες βαλίτσες που έμπαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου (όταν ήταν πρωθυπουργός) γεμάτες πράσινα, κίτρινα και μωβ χαρτονομίσματα!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στόχος τους ήταν να πληγεί ανεπανόρθωτα ο Αντώνης Σαμαράς. Μα η ΝΔ, σύσσωμη – πρόεδρος Μητσοτάκης, βουλευτές και κυρίως ο κόσμος-  στάθηκε στο πλευρό του. Όμως, το «σύσσωμη» ίσως να αποτελεί σχήμα λόγου, αφού τότε ο Κώστας Καραμανλής ή κάποιοι δικοί του δεν τον είχαν ενημερώσει ότι ένας άλλος δικός του, ο Δημ. Παπαγγελόπουλος, ήταν πρωταγωνιστής στο βρόμικο σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης που εξυφαινόταν.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι τότε ο Κώστας Καραμανλής σιώπησε αρχικά. Ακόμη κι όταν η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά του μέσα … κανιβάλιζαν τον Σαμαρά,  γεγονός που θεωρήθηκε ως απόλυτη ανοχή του στις μεθόδους Τσίπρα κι άρχισε να σχολιάζεται δυσμενώς. Κι όταν αυτά τα σχόλια έπαιρναν μορφή χιονοστιβάδας εις βάρος του, έβαλε τον… Νικήτα Κακλαμάνη να πει, ότι η στάση Καραμανλή αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ταυτίζεται πλήρως με αυτήν της Ν.Δ.  Τα ίδια ακριβώς είχε πει -αλλά με περισσότερη ζέση- όταν η δρακογενιά είχε κατηγορήσει τον Αβραμόπουλο για μεγάλες προμήθειες εμβολίων της γρίπης. Μόνο που αυτές είχαν γίνει επί δικής του κυβέρνησης, εξ ου και η ζέση του.

Πρέπει να τονιστεί κι αυτό: Ο Σαμαράς «πλήρωσε» τεράστιο πολιτικό και προσωπικό τίμημα, προκειμένου να συμβάλλει (μαζί με Παπαδήμο και Βενιζέλο) στη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία που την είχε οδηγήσει ΚΑΙ η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με ρόλο κυβερνήτη τον Προκόπη Παυλόπουλο!

Μ’ αυτά τα δεδομένα, είναι απορίας άξιο πώς ο Αντώνης Σαμαράς που έλεγε ότι «θα το πάει μέχρι τέλους», σχεδόν αγκαλιάστηκε με τον εκ της δρακογενιάς και συνομιλούσαν σε κλίμα ευθυμίας και σε δημόσια θέα. Τι έγινε; Αυτοακυρώθηκε; Πήγε περίπατο το μέχρι τέλους; Να περιμένουμε αγκαλιές και φιλιά ΚΑΙ με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως και με τον Τσίπρα…

Από την άλλη μεριά ο Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που πίστεψαν δεκάδες χιλιάδες -εκατομμύρια ψηφοφόροι της ΝΔ και απογοητεύθηκαν στην πορεία. Ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο να συναγελάζεται με μια ακροδεξιά πολιτικό και να κινείται στα παρασκήνια …ανησυχώντας για τα εθνικά θέματα.

Όμως, υπάρχουν δυο ενστάσεις:

Η πρώτη  αφορά τις ανησυχίες του, σε μια περίοδο που η χώρα έχει αποκτήσει ισχυρά όπλα σε θάλασσα και αέρα, ενώ έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς την Τουρκία σε Έβρο και Αιγαίο.

Η δεύτερη, ένσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μια ντουζίνα χρόνια ήταν αμίλητος. Δεν ανησυχούσε τότε για τίποτα; Δεν ανησύχησε ούτε καν όταν όλοι οι Έλληνες είδαμε τη γνωστή σκηνή με τον κουμπάρο του Ερντογάν και τον «δικό του» Παυλόπουλο; Ή τις συνομιλίες Τσίπρα – Ερντογάν, για τις οποίες δεν μάθαμε ποτέ το παραμικρό;

Σήμερα λοιπόν, βρήκε τη μιλιά του κι ανησυχεί. Με τοποτηρητές κάποιους βουλευτές -πρώην υπουργούς του- εξ εκείνων που εκτροχίασαν τη χώρα…

Η κοινωνία λοιπόν, η κοινωνία που υπέστη τις συνέπειες του … «ή εμείς οι άλλοι», η κοινωνία που ήταν στους… άλλους, τα κρίνει αυτά. Κρίνει και τους πρωταγωνιστές που δεν χάνουν ευκαιρία να «πυροβολούν» την κυβέρνηση του κόμματός τους και τον Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι παρά τις διαφορές τους, τους ενώνει το μίσος τους (;;) για τον Μητσοτάκη. Ομού μετά του … Νίκου Παππά, με τον οποίο κι οι δυο χαριεντίζονταν προχθές.

Κάτι τελευταίο. Ο λαός μας λέει, πολύ εύστοχα, ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα…

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με τραχανά γλυκό – Ένα όνειρο
Επόμενο άρθροΆκης Σκέρτσος: Δίκαιη και ισορροπημένη πολιτική, τα αφορολόγητα φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ/μήνα