Παραδοσιακή μουσταλευριά – Αποτέλεσμα εκπληκτικό!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Με μούστο από γλυκό σταφύλι και καβουρντισμένους ηλιόσπορους φτιάχνουμε την μουσταλευριά μας που η νοστιμιά της μένει στον ουρανίσκο.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, ενώ το αποτέλεσμα εκπληκτικό.

Εσείς απλά φτιάξτε την συνταγή.

Παραδοσιακή μουσταλευριά 1

Παραδοσιακή μουσταλευριά

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1 λίτρο μούστο (δικό μου)

4 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι (γ.ο.χ)

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 βανίλια

200 γραμμάρια ηλιόσπορους

Σουσάμι και καρύδια επάνω.

Παραδοσιακή μουσταλευριά 2

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μούστο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.

Αρχίζουμε την βράση ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Αφού χυλώσει ρίχνουμε μέλι, βανίλια και ηλιόσπορους.

Παραδοσιακή μουσταλευριά 3

Το βάζουμε σε μπολάκια και στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με σουσάμι και καρύδια.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
Επόμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: Στόχος η συμφωνία με την Τουρκία για το πλαίσιο οριοθέτησης μέχρι τον Ιανουάριο