Με μούστο από γλυκό σταφύλι και καβουρντισμένους ηλιόσπορους φτιάχνουμε την μουσταλευριά μας που η νοστιμιά της μένει στον ουρανίσκο.
Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, ενώ το αποτέλεσμα εκπληκτικό.
Εσείς απλά φτιάξτε την συνταγή.
Παραδοσιακή μουσταλευριά
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 λίτρο μούστο (δικό μου)
4 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι (γ.ο.χ)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 βανίλια
200 γραμμάρια ηλιόσπορους
Σουσάμι και καρύδια επάνω.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μούστο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε την βράση ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.
Αφού χυλώσει ρίχνουμε μέλι, βανίλια και ηλιόσπορους.
Το βάζουμε σε μπολάκια και στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με σουσάμι και καρύδια.