Μπουρεκάκια με γέμιση τυριού
Σε προηγούμενη συνταγή μας παρουσιάσαμε μπουρεκάκια με γέμιση από λουκούμι. Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε φέτα. Η συνταγή είναι η ίδια, απλά αλλάζει η γέμιση.
Φυσικά θα σας την ξαναθυμίσω.
Υλικά για τη ζύμη μας:
1 μαγιά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα φρέσκο (ελαφρώς χλιαρό)
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει, έτσι ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη και χωρίς να κολλάει.
Για τη γέμιση:
300-400 γρ φέτα θρυμματισμένη και 2 αυγά
Για την επάλειψη:
1 αυγό και λίγο σουσάμι
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το γάλα και τη μαγιά και τη διαλύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μη μας σβολιάσει και μετά ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για 15-20 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τα αυγά μας καλά.
- Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
- Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα.
- Κάθε τρίγωνο είναι και ένα μπουρεκάκι.
- Σε κάθε τρίγωνο τοποθετούμε λίγη απ τη γέμισή μας και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα.
- Μόλις τα ετοιμάσουμε και πριν τα ψήσουμε, τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά, πάντα ανάλογα με τον φούρνο.
Καλή σας επιτυχία!!