Τηγανιτές πιπεριές Μπαχοβίτικες σε βάζο – Τρώγονται μετά βουλιμίας!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.

Σήμερα σας προτείνω κάτι ξεχωριστό.

 Τις πεντανόστιμες κόκκινες Μπαχοβίτικες πιπεριές. Είναι από την περιοχή της Αλμωπίας

και έχουν ένα ελαφρύ κάψιμο,  γίνονται και υπέροχο τουρσί.

Τηγανιτές πιπεριές Μπαχοβίτικες σε βάζο 4

Τηγανιτές πιπεριές Μπαχοβίτικες σε βάζο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.

Υλικά:

3 κιλά πιπεριές πλυμένες και στραγγισμένες

Τις τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ολόκληρες.

Τηγανιτές πιπεριές Μπαχοβίτικες σε βάζο 2

Τις βάζουμε σε ταπερ να μαλακώσουν.

Τηγανιτές πιπεριές Μπαχοβίτικες σε βάζο 2

Αφαιρούμε κοτσανάκι και σπόρια.

Έπειτα τις αποθηκεύουμε σε βάζα με μία κουταλιά αλάτι και το λάδι τους (που τηγανίσαμε).

Προσοχή! Θέλουν απαραίτητα ψυγείο.

Τηγανιτές πιπεριές Μπαχοβίτικες σε βάζο 5

Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο αλλά και για τσιπουράκι.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
Επόμενο άρθροDebate ΠαΣοΚ: Νικητής ο Μητσοτάκης, ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος