Ρεβανί Βεροίας της Σοφίας – Ένα γλυκό σήμα κατατεθέν της Ημαθίας!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.

Η γυναίκα μου η Σοφία αποφάσισε να μας γλυκάνει οικογενειακώς, φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό γλυκό. Ένα γλύκισμα ξακουστό ιδιαίτερα για τη Βέροια, που τη χαρακτηρίζει ως πόλη σε όλη την Ελλάδα. Ρεβανί τύπου Βέροιας. Μου έδωσε τη συνταγή και εγώ σας την παραθέτω αυτούσια.

Ρεβανί Βεροίας της Σοφίας 1

Ρεβανί Βεροίας της Σοφίας

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά διαδικασία

4 αυγά

150 γραμμάρια ζάχαρη

400 γραμμάρια γιαούρτι

200 γραμμάρια σπορέλαιο

300 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μπέικιν

Ξύσμα πορτοκάλι

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

1 λίτρο νερό

2 βανίλιες

Φλούδες λεμονιού

Ρεβανί Βεροίας της Σοφίας 2

Εκτέλεση:

Στο μπολ ανακατεύουμε τα πρώτα υλικά.

Βουτυρώνουμε το ταψί.

Ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο ταψί κρύο το μίγμα, καυτό το σιρόπι.

Σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

Ρεβανί Βεροίας της Σοφίας 3

Μπορούμε να προσθέσουμε και γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο (όπως εδώ).

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
Επόμενο άρθροΟ Σαλμάς, οι άλλοι κι η Λατινοπούλου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος