Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.
Η γυναίκα μου η Σοφία αποφάσισε να μας γλυκάνει οικογενειακώς, φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό γλυκό. Ένα γλύκισμα ξακουστό ιδιαίτερα για τη Βέροια, που τη χαρακτηρίζει ως πόλη σε όλη την Ελλάδα. Ρεβανί τύπου Βέροιας. Μου έδωσε τη συνταγή και εγώ σας την παραθέτω αυτούσια.
Ρεβανί Βεροίας της Σοφίας
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία
4 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια γιαούρτι
200 γραμμάρια σπορέλαιο
300 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
Ξύσμα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 βανίλιες
Φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση:
Στο μπολ ανακατεύουμε τα πρώτα υλικά.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο ταψί κρύο το μίγμα, καυτό το σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.
Μπορούμε να προσθέσουμε και γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο (όπως εδώ).
Καλή επιτυχία!