Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και ηλιόσπορους – Ένα καθαρά φθινοπωρινό έδεσμα

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.

Η διατροφική της αξία είναι σημαντική αφού περιέχει πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Η μουσταλευριά είναι ένα γλύκισμα που δεν περιέχει λιπαρά, αλλά επιβάλλεται να την απολαμβάνουμε με μέτρο.

Το βασικό συστατικό για να φτιάξουμε μουσταλευριά είναι ο μούστος.

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και ηλιόσπορους 4

 Αφού μάζεψα τα σταφύλια μας πλύσιμο καλό, αφαιρούμε τα κοτσάνια και πατάμε τις ρόγες.

Τα τοποθετούμε σε ένα κουβά και σε τρεις μέρες παίρνουμε τον μούστο για να κάνουμε την διαδικασία.

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και ηλιόσπορους 1

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και ηλιόσπορους

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1 λίτρο μούστο

200 γραμμάρια σιμιγδάλι

1 κουταλιά μέλι

1 κούπα τσαγιού ηλιόσπορους

Σουσάμι

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και ηλιόσπορους 2

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τον μούστο να πάρει βράση και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας να μην μας πήξει.

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και ηλιόσπορους 6

Τέλος, τους ηλιόσπορους και το μέλι

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και ηλιόσπορους 5

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και ηλιόσπορους 3

Αφού πήξει, ζεστό ακόμη, το τοποθετούμε σε γυάλινα ποτήρια προσθέτοντας σουσάμι, αν θέλουμε καρύδια ή έξτρα ηλιόσπορους όπως εδώ.

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
Επόμενο άρθροΔούκα – Δούκα, πού είσαι Δούκα; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος