Σήμερα μπήκα στο μπαξέ μας και μάζεψα φρέσκες μελιτζάνες.
Για μένα η μελιτζάνα είναι η αδυναμία μου τώρα που είναι και η εποχή τους, μιας που με βάση αυτή μπορεί κανείς να μαγειρέψει όμορφες συνταγές.
Παίρνοντας λοιπόν τη σκυτάλη από τους Μικρασιάτες γονείς μου που την είχαν απαραίτητα στο τραπέζι τους, αποφάσισα να φτιάξω μελιτζανοσαλάτα σπιτική, ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο που πάει με όλα.
Η συνταγή δική σας.
Μελιτζανοσαλάτα με ηλιόσπορους
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
2 κιλά μελιτζάνες
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι καφέ ξύδι
Αλάτι
1 κούπα τσαγιού ηλιόσπορους
Εκτέλεση:
Οι μελιτζάνες ψημένες στα κάρβουνα (εδώ πάνω σε κουκουνάρια ) που δίνουν υπέροχη γεύση)
Αφού τις καθαρίσουμε πολτοποιούμε (στο μούλτι) και προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι σκόρδο και ηλιόσπορους
(μπορούμε να βάλουμε καρύδια)
Για να ξέρουμε τι τρώμε.