Το καλοκαίρι οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους νόστιμες πολύ και συνάμα θρεπτικές.
Εμείς ετοιμάζουμε μια σούπερ detox σούπα που γίνεται πανεύκολα και αρέσει πολύ.
Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία δοκίμασα την ντοματόσουπα με την καλύτερη ισορροπία και πολύ το ευχαριστήθηκα.
Μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας
Ντοματόσουπα detox
Από το βραβευμένο εστιατόριο Fleur de Sel, Γερμανία
Υλικά για 4 άτομα
1 ½ ώριμες φρέσκες ντομάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξηρά λευκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για το φινίρισμα
4 κ.σ. κρέμα τυρί
Κρουτόν
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες.
Τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τους πυρήνες τους.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρώντας την πράσινη φύτρα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε αρκετά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε να βράσουν.
Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και ανακατεύοντας βάζουμε και λίγο αλάτι.
Βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα βελουτέ σαν κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ με κρουτόν, μια κουταλιά κρέμα τυριού σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με λευκό πιπέρι.