Η γίδα στην πλάτη του Stefano’s & οι ελαστικές συνειδήσεις της Αριστεράς – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αυτό που συνέβη με την πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες, είναι γεγονός πέραν κάθε λογικής.  Δηλαδή, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε κι έφτιαξε παράνομα πισίνα στο αρχοντικό των Σπετσών! Που αλλού τον κόσμο –πλην της υποσαχάρειας Αφρικής- θα μπορούσε να το τολμήσει αυτό κορυφαίος πολιτειακός παράγων;

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Κασσελάκης λοιπόν, κληροδότησε το γνωστό αρχοντικό από τον μπαμπά του, όταν ήταν σχεδόν βρέφος, πέντε ημέρες πριν βγει σε πλειστηριασμό λόγω χρεών! Τώρα λοιπόν, αφού εκεί έκανε μέχρι και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έφτιαξε στον ακάλυπτο χώρο   της αυλής μια πισίνα! Κάτι που απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από το νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ, αφού οι Σπέτσες χαρακτηρίζονται παραδοσιακός οικισμός! Χώρια ότι η άδεια που είχε λάβει αφορούσε μικροεπισκευές κι όχι κατασκευή πισίνας.

Τι μας είπε ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση; Είπε, ότι η πισίνα αποτελεί … καλλωπισμό μια παλιάς δεξαμενής κι ενός πηγαδιού, ενώ με θράσος χιλίων πιθήκων ανέφερε ότι η πισίνα δεν είναι παράνομη, επειδή είναι ρηχή, 1.40 μ!! Λες κι ο νόμος αναφέρεται σε βαθιά ή ρηχή πισίνα.

Ο Κασσελάκης λοιπόν, συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη. Κι αντί από το κόμμα του να τον έχουν αντικαταστήσει με συνοπτικές διαδικασίες (που λέει ο λόγος, αφού υπάρχουν διαδικασίες) ή έστω να τον έχουν ΟΛΟΙ αποδοκιμάσει, παρατηρούμε μια άνευ προηγουμένου αμηχανία και σιωπή. Στα δε social media γίνεται πάρτι υπέρ του! Κι αυτό επειδή, λένε, η παρανομία είναι μικρή και δεν συγκρίνεται με… όσα χρωστούν τα κόμματα στις τράπεζες!

Τι ανοησία Θεέ μου και τι λαϊκισμός; Συγκρίνουν… ψαρόβαρκα με κρουαζιερόπλοιο.  Κάποιος πρέπει να τους πει, ότι τα κόμματα δεν παρανόμησαν, δεν καταχράστηκαν χρήματα. Απλά τις εποχές των λεφτόδεντρων δανείζονταν μεγάλα ποσά με ενέχυρο τη μελλοντική κρατική τους επιχορήγηση.  Κι όταν έπεσαν τα ποσοστά τους στις εκλογές ή όταν τα μνημόνια επέβαλλαν μικρότερα ποσά χρηματοδότησης, δεν μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν.

Το ίδιο ακριβώς –και χειρότερα-  έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δανειζόταν ασυστόλως (Τσίπρας) με ενέχυρο τη μελλοντική του χρηματοδότηση. Όταν τα ποσοστά έπεσαν κι η χρηματοδότηση μειώθηκε δραματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πια πρόβλημα και ως πρώτο μέτρο έκλεισε την καθημερινή «Αυγή».

Είναι και κάτι ακόμη στην ανοησία που διακινείται για να… ισοσκελιστεί η… γίδα στην πλάτη Κασσελάκη με τα… δάνεια των κομμάτων. Ξεχνάνε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοφανή εύνοια που έτυχαν με το «κούρεμα» του δανείου κατά 60% (!!!) για το κτίριο της Κουμουνδούρου, όπως είχε παραδεχτεί άλλωστε στη Βουλή κι ο υπεύθυνος των Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑτότε, μακαρίτης σήμερα Δημήτριος Δαρειώτης.

Έτσι λοιπόν, ο Κασσελάκης  θεωρεί ότι α απαντά  με τα… χρέη των κομμάτων στις δικές του καραμπινάτες παρανομίες θα βγαίνει αλώβητος. Μα το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τα πράγματα χειρότερα για εκείνον. Ο Κασσελάκης παρανόμησε κι όπως φαίνεται από τα δικαιολογίες του παρανόμησε εν γνώσει του. Κι όμως είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει να κυβερνήσει τον τόπο! Κι οι δικοί του σιωπούν ή τον αποθεώνουν στα social media! Όπως έκαναν με απίστευτη ελαστικότητα συνείδησης για τα ψέματα του Τσίπρα το πρώτο βράδυ στο Μάτι κι ενώ ήξερε ήδη ότι υπάρχουν νεκροί! Όπως έκαναν, πάλι με τον Τσίπρα, όταν λίγες ημέρες μετά τον θάνατο  104 ανθρώπων, απολάμβανε το πούρο του σε χλιδάτες διακοπές σε εφοπλιστικό κότερο. Όπως έκαναν για το ενοίκιο των … 500 ευρώ για τη βίλα στο Σούνιο!

Κάτι τελευταίο: Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν το σπίτι Κασσελάκη, είδαν την πισίνα, μα ουδείς του είπε ότι είναι παράνομη. Ουδείς! Νομιμοποίησαν την  παρανομία!

Κι ύστερα έχουν το θράσος να μιλάνε για Αριστερό ηθικό πλεονέκτημα…

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια γεμιστά – Ασύγκριτη γεύση!
Επόμενο άρθροΜάκης Βορίδης: Ποιος περιφρονεί στ’ αλήθεια το κράτος δικαίου;