Οι επίορκοι του ΕΤΑΔ και η …βοή της πιάτσας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ακούστε μια ιστορία, από αυτές που αποκαλούμε για αγρίους: Πριν από λίγο καιρό, ιδιοκτήτες οικοπέδου στη Νότια Αττική, πήγαν να το καθαρίσουν, όπως τους επέβαλλε ο νόμος. Βρήκαν εργάτες λοιπόν και τους έστειλαν να κάνουν τη δουλειά.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Λίγη ώρα μετά, κατέφθασε εκεί περιπολικό με αναμμένο τον φανό του και ενεργοποιημένη τη σειρήνα του. «Πώς δουλεύετε σε κάτι που δεν είναι δικό σας;», ρώτησαν ι αστυνομικοί τους … εγκληματίες που …έπιασαν επ’ αυτοφώρω. Παρ’ ότι δόθηκαν εξηγήσεις, οι εργάτες (Έλληνες) κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για… εξακρίβωση στοιχείων. Λίγο μετά κατέφθασαν στο αστυνομικό τμήμα κι οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου με τους τίτλους ιδιοκτησίας, ζήτησαν εξηγήσεις και το θέμα έληξε αφού τους είπαν ότι υπάρχει παρέμβαση από ψηλά με τον ισχυρισμό ότι το οικόπεδο δεν τους… ανήκει.

Την άλλη ημέρα τα ίδια. Πάλι περιπολικό, πάλι σειρήνες για τους … εγκληματίες που καθάριζαν το οικόπεδό τους, πάλι προσαγωγή στο τμήμα και τα τοιαύτα. Με τα πολλά δε και με την παρουσία του δικηγόρου των ιδιοκτητών, (ξανά)ζητήθηκε συγγνώμη! Όμως οι εργάτες που είχαν βρει οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να δουλέψουν πάλι, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί να πηγαίνουν στη δουλειά τους και αν βρίσκονται στο… αστυνομικό τμήμα! Κι είχαν δίκιο. Είναι σαφές ότι κάποιοι περίμεναν να μη καθαριστεί το οικόπεδο για να …καταγγείλουν τους ιδιοκτήτες και να τους υποβάλλουν σε διαδικασία συνεχούς αγανάκτησης ή και φόβου…

Εν τω μεταξύ, η «πιάτσα» βοά ότι στην περιοχή δρουν σχεδόν ανενόχλητοι διάφοροι περίεργοι τύποι, με ισχυρές πλάτες, που τρομοκρατούν ιδιοκτήτες οικοπέδων να πουλήσουν φτηνά και να φύγουν. Μέχρι που υπάρχει και βιομηχανία «διπλοδηλώσεων» στο κτηματολόγιο, για να δημιουργείται συνεχής αγανάκτηση στους νόμιμους ιδιοκτήτες και κάποια στιγμή να τα πουλήσουν σε ευτελείς τιμές.

Ας καλέσει ο Χρυσοχοΐδης (τα στοιχεία στη διάθεση του ανά πάσα στιγμή) τους αστυνομικούς του περιπολικού … με τις σειρήνες, να μάθει ποιος τους διέταξε να επέμβουν… στην νόμιμη περιουσία πολιτών.

Θυμήθηκα αυτό το περιστατικό (υπάρχουν κι άλλα στην ίδια περιοχή) που μεταφέρθηκε πριν από λίγο καιρό στον γράφοντα, μόλις έγινε γνωστό ότι συμμορία στην ΕΤΑΔ (εταιρεία ακινήτων δημοσίου) με αρχηγούς και μπράβους που απειλούσαν κι έδερναν, νοίκιαζαν κτίρια (φιλέτα πάντα) του δημοσίου ή έστηναν διαγωνισμούς και τελικά τα χρήματα κατέληγαν στις τσέπες τους!! Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί περιπτώσεις στο Φάληρο, στο Μαρούσι και στη Ζάκυνθο. Από τις οποίες είχαν τσεπώσει μισό εκατομμύριο ευρώ!! Κι έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις για ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.

Να το πούμε λοιπόν φωναχτά: Ο κόσμος βοά ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται αρμονικά και κερδοφόρα. Κι ουδενός το αυτί ιδρώνει! Ότι αποκαλύπτεται, αποκαλύπτεται είτε τυχαία είτε επειδή κάποιος δεν «τσιμπάει» και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Όπως έγινε στην ΕΤΑΔ, που η συμμορία αποκαλύφτηκε από ευσυνείδητο υπάλληλο, παρ’ ότι αυτός είχε απειληθεί και τελικά ξυλοκοπηθεί αγρίως από μπράβους.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Υπάρχουν πολλά χρήματα πλάι του. Κι όπου υπάρχουν χρήματα υπάρχει και διαφθορά. Κι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι αργοί ή απόντες ή αναποτελεσματικοί. Ιστορίες όπου διεφθαρμένοι του δημοσίου συνεργάζονται αρμονικά με τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα. Ιστορίες μεταξύ ιδιωτών που καταλήγουν ακόμη και σε φονικά (όπως φαίνεται με την υπόθεση του Ψυχικού και την Μύκονο), ιστορίες μεταξύ ιδιωτών και διεφθαρμένων του δημοσίου, ιστορίες εκατομμυρίων σε όλη την Ελλάδα. . Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Ακόμη και σε χώρους που πρέπει να βάλουν τα τραπεζοκαθίσματά τους επιχειρηματίες της εστίασης, όπως έδειξε η άλλη ιστορία των διαφθαρμένων υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης.

Θα ασχοληθεί κάποιος στα σοβαρά και εις βάθος;  Θα ρίξει μια διεισδυτική ματιά στις παραλίες της Νότιας Αττικής (κυρίως) και σε φιλέτα σε όλη τη χώρα;  Θα ζητήσει να μάθει κάποιος μεγαλοσχήμων, για ποιον λόγο «βοά η πιάτσα» παντού;

Ίδωμεν!

Προηγούμενο άρθροΑπίθανοι Κολοκυθοκεφτέδες – Γεύση χάρμα
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε από το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ η πρόσληψη 780 ιατρών στα ΚΕΠΑ