Απόπειρα που επανεκλέγει τον Τραμπ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η δολοφονική απόπειρα εναντίον του Τραμπ, επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Τη σχεδόν σίγουρη εκλογή του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Κι όσοι προσδοκούσαν την επανεκλογή του Μπάιντεν ή εν πάση περιπτώσει την νίκη των Δημοκρατικών μέσω της αντικατάστασης του, μάλλον κλείνουν πια το κεφάλαιο «εκλογές ΗΠΑ 2024». Η ιστορία δείχνει ότι μια απόπειρα δολοφονίας ενός υποψηφίου ή εν ενεργεία προέδρου, είναι διαβατήριο προς τον Λευκό Οίκο.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η σκηνή με τον Τραμπ να δέχεται τον πυροβολισμό κι εν συνεχεία να κατεβαίνει ζαλισμένος από τη σκηνή, με αίματα στο πρόσωπο, όπου με… υψωμένη γροθιά νίκης είπε στους υποστηρικτές του … «πολεμήστε», δεν θα μπορούσε να οργανωθεί ούτε καν στα υπόγεια του… Κρεμλίνου! Κι ο, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα έτριβε τα χέρια του για τη σίγουρη πια νίκη  του φίλου Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόπειρα δολοφονίας ευνοεί δυο ανθρώπους. Τον Τραμπ και τον Πούτιν. Και δημιουργεί πλέον έντονο σκεπτικισμό και βαθύ προβληματισμό στην Ευρώπη. Όλοι γνωρίζουν στην Ευρώπη ότι εκλογή Τραμπ σημαίνει πολιτικό σοκ! Από το ΝΑΤΟ, μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία ή την πιθανότατη αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, μέχρι τις διεθνείς σχέσεις μεταξύ χωρών , όπως η Κίνα, το Ιράν και οι χώρες του κόλπου.

Βεβαίως, πρέπει να τονίσουμε για τους μη μυημένους, ότι εναντίον του Τραμπ που έχει σπείρει το μίσος στις ΗΠΑ, έχουν σημειωθεί άλλες τρεις απόπειρες δολοφονίας του κι άλλες τρεις κατά του Μπάιντεν.  Οι δε Times, αναφέρουν ότι στο τοξικό κλίμα των ΗΠΑ συντελούν δυο σταθερά ζητήματα: η διαθεσιμότητα των όπλων  (μέγας υποστηρικτής ο Τραμπ) αλλά κι ο φόβος ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι αποτελούν σοβαρές απειλές για την ελευθερία. Οι Δημοκρατικοί θεωρούν απειλή ελευθερίας τους Ρεπουμπλικάνους και τούμπαλιν.

Υπάρχει και κάτι ακόμη: Τον Τραμπ τον κυνηγούν οι πάντες για τις ανομίες του. Από την εισβολή οπαδών του στον Λευκό Οίκο, μέχρι μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα. Κι εκείνος καλλιεργεί κλίμα ότι όλοι είναι εναντίον του και δεν τον θέλουν στον Λευκό Οίκο.

Συνεπώς, η απόπειρα εναντίον του αποτελεί το καλύτερο δώρο για εκείνον.  Απολύτως εκμεταλλεύσιμου προς το εκλογικό του κοινό. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγα μόλις λεπτά μετά την απόπειρα, ο γιος του Τραμπ ανάρτησε μια φωτογραφία του πατέρα  του με αίματα από την αμυχή που προκάλεσε η σφαίρα, με την υπόμνηση ότι  «Δεν θα σταματήσει ποτέ να πολεμάει για να σώσει την Αμερική».

Ο Τραμπ λοιπόν, από εδώ και στο εξής θα «παίζει» το θύμα, ίσως και τον οσιομάρτυρα που δεν του επιτρέπουν να σώσει την Αμερική! Εξ ου κι οι υποστηρικτές του φωνάζουν παντού ότι «η απόπειρα εναντίον του αποτελεί  απόπειρα εναντίον όλων μας και κυρίως των ΗΠΑ, της ελευθερίας και του δικαίου!

Είπαμε, η απόπειρα εναντίον του Τραμπ, ωφελεί ΜΟΝΟ τον ίδιο.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024
Επόμενο άρθροΤ. Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο παραγωγικό μοντέλο – Στρατηγική μας η ανάπτυξη της βιομηχανίας ως προϋπόθεση ασφάλειας